مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح اصول کلی تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کرونا درباره بهترین نوع تغذیه در دوران ابتلا به این بیماری توضیح داد.
مصرف زیاد قند، نمک و چربی امکان ابتلا به کرونا را افزایش میدهد
21 December 2020 ساعت: 18:12
21 December 2020 ساعت: 18:12
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح اصول کلی تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کرونا درباره بهترین نوع تغذیه در دوران ابتلا به این بیماری توضیح داد.
به گزارش سپید به نقل از وبدا، زهرا عبدالهی با بیان اینکه در بحرانهایی مانند کرونا تبعیت از یک الگوی تغذیهای سالم یکی از مهمترین و اساسیترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب میشود، گفت: «افراد مبتلا به بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماریهای قلبی عروقی، کبدی و دیابت بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند.»
وی با اشاره به اینکه لازم است در شرایط فعلی بحران کرونا به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کووید19 توجه ویژهای به نحوه تغذیه شود، اظهار کرد: «برای استفاده از فرصت در خانه ماندن برای بهبود شیوه زندگی و حفظ و ارتقای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماریها میتوان مصرف حداقل دو وعده میوه، سبزی خوردن و سالاد همراه با غذا را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.»
عبداللهی ادامه داد: «مبتلایان به دیابت با انجام ورزش و تحرک بدنی و مبتلایان به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی با پیروی از رژیم غذایی حاوی میوه و سبزی فراوان خود را از ابتلا به کرونا در امان نگه دارند.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین تصریح کرد: «به مبتلایان سرطان توصیه میشود از مصرف چربی گوشتها، پوست مرغ، لبنیات پرچرب و سسهای سفید پرهیز کنند و همواره مراقب وزن خود باشند.»
وی در ادامه با اشاره به اصول کلی تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کووید19 گفت: «تغذیه سالم یک فاکتور مهم در کنترل بیماریهای غیرواگیر و تقویت سیستم ایمنی است که در شرایط همهگیری کووید19 نیاز به توجه بیشتر دارد. در قرنطینه خانگی زمان مناسبی برای انتخاب و تهیه غذاهای سالم و با ارزش تغذیهای مناسب است که میتواند ضمن کاهش هزینه غذای خانواده در ایجاد عادات غذایی سالم و انتخاب مواد غذایی مناسب، متنوع و مغذی نقش موثری داشته باشد.»
عبداللهی با بیان اینکه مصرف زیاد قند و نمک و چربی امکان ابتلا به کرونا را در افراد افزایش میدهد، بیان کرد: «تا جایی که ممکن است ماست و شیر کم چرب مصرف کنید و استفاده از فست فودها و غذاهای کنسروی را که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند را محدود کنید.»
وی ضمن اشاره به ضرورت توجه به نشانگرهای تغذیهای، تضمین خرید مواد غذایی سالمتر و سیستم ایمنی قویتر برای مقابله با کرونا اعلام کرد: «محصولات با تعداد نشانگر سبز بیشتر باید در اولویت خرید و مصرف قرار گیرند، همچنین مصرف موادغذایی دارای نشانگرهای قرمز باید در رژیم غذایی روزانه محدود شود.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه، بهترین رژیم غذایی توصیه شده برای بیماران مبتلا به کووید19 را رژیم غذایی نرم و پر پروتئین با کالری بالا عنوان کرد و گفت: «البته این رژیم برای بیمارانی است که توانایی جویدن و بلع را دارند.»
عبداللهی ادامه داد: «به طور کلی نوشیدن مایعات کافی گامی موثر در کنترل بیماری است، در همین راستا توصیه میشود نوشیدن آب، آبمیوهها چای و انواع سوپها همزمان با شروع علائم فراموش نشود چرا که هضم ترکیبات مایع به انرژی کمتری نیاز دارد و در نتیجه بدن انرژی کافی را برای مقابله با بیماری خواهد داشت.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: «با توجه به اینکه در دوره بیماری اشتهای بیمار کاهش یافته و به دلیل عدم رعایت کافی مواد مغذی احتمال بروز سوء تغذیه پروتئین انرژی و یا کمبود ریزمغذیها افزایش مییابد و در نتیجه سیر بیماری طولانیتر میشود، لازم است بهبود یافتگان به ویژه کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماریهای مزمن مثل سل، سرطان، دیابت و فشار خون تحت نظر و مراقبت تغذیهای ویژه قرار گیرند.»
وی با تاکید بر اینکه مصرف انواع سوپ، منابع غذایی روی، آهن، مقادیر زیاد مایعات در دوران نقاهت نباید فراموش شود، اظهار کرد: «همچنین استفاده از غذاهای سنگین، ترشیها و انواع سسهای تند و تداوم محدودیتها و رژیم غذایی در افرادی که بیماری زمینهای دارند ممنوع است.»
وی با اشاره به اینکه لازم است در شرایط فعلی بحران کرونا به منظور تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کووید19 توجه ویژهای به نحوه تغذیه شود، اظهار کرد: «برای استفاده از فرصت در خانه ماندن برای بهبود شیوه زندگی و حفظ و ارتقای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماریها میتوان مصرف حداقل دو وعده میوه، سبزی خوردن و سالاد همراه با غذا را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.»
عبداللهی ادامه داد: «مبتلایان به دیابت با انجام ورزش و تحرک بدنی و مبتلایان به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی با پیروی از رژیم غذایی حاوی میوه و سبزی فراوان خود را از ابتلا به کرونا در امان نگه دارند.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین تصریح کرد: «به مبتلایان سرطان توصیه میشود از مصرف چربی گوشتها، پوست مرغ، لبنیات پرچرب و سسهای سفید پرهیز کنند و همواره مراقب وزن خود باشند.»
وی در ادامه با اشاره به اصول کلی تغذیه در پیشگیری از ابتلا به کووید19 گفت: «تغذیه سالم یک فاکتور مهم در کنترل بیماریهای غیرواگیر و تقویت سیستم ایمنی است که در شرایط همهگیری کووید19 نیاز به توجه بیشتر دارد. در قرنطینه خانگی زمان مناسبی برای انتخاب و تهیه غذاهای سالم و با ارزش تغذیهای مناسب است که میتواند ضمن کاهش هزینه غذای خانواده در ایجاد عادات غذایی سالم و انتخاب مواد غذایی مناسب، متنوع و مغذی نقش موثری داشته باشد.»
عبداللهی با بیان اینکه مصرف زیاد قند و نمک و چربی امکان ابتلا به کرونا را در افراد افزایش میدهد، بیان کرد: «تا جایی که ممکن است ماست و شیر کم چرب مصرف کنید و استفاده از فست فودها و غذاهای کنسروی را که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند را محدود کنید.»
وی ضمن اشاره به ضرورت توجه به نشانگرهای تغذیهای، تضمین خرید مواد غذایی سالمتر و سیستم ایمنی قویتر برای مقابله با کرونا اعلام کرد: «محصولات با تعداد نشانگر سبز بیشتر باید در اولویت خرید و مصرف قرار گیرند، همچنین مصرف موادغذایی دارای نشانگرهای قرمز باید در رژیم غذایی روزانه محدود شود.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه، بهترین رژیم غذایی توصیه شده برای بیماران مبتلا به کووید19 را رژیم غذایی نرم و پر پروتئین با کالری بالا عنوان کرد و گفت: «البته این رژیم برای بیمارانی است که توانایی جویدن و بلع را دارند.»
عبداللهی ادامه داد: «به طور کلی نوشیدن مایعات کافی گامی موثر در کنترل بیماری است، در همین راستا توصیه میشود نوشیدن آب، آبمیوهها چای و انواع سوپها همزمان با شروع علائم فراموش نشود چرا که هضم ترکیبات مایع به انرژی کمتری نیاز دارد و در نتیجه بدن انرژی کافی را برای مقابله با بیماری خواهد داشت.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: «با توجه به اینکه در دوره بیماری اشتهای بیمار کاهش یافته و به دلیل عدم رعایت کافی مواد مغذی احتمال بروز سوء تغذیه پروتئین انرژی و یا کمبود ریزمغذیها افزایش مییابد و در نتیجه سیر بیماری طولانیتر میشود، لازم است بهبود یافتگان به ویژه کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماریهای مزمن مثل سل، سرطان، دیابت و فشار خون تحت نظر و مراقبت تغذیهای ویژه قرار گیرند.»
وی با تاکید بر اینکه مصرف انواع سوپ، منابع غذایی روی، آهن، مقادیر زیاد مایعات در دوران نقاهت نباید فراموش شود، اظهار کرد: «همچنین استفاده از غذاهای سنگین، ترشیها و انواع سسهای تند و تداوم محدودیتها و رژیم غذایی در افرادی که بیماری زمینهای دارند ممنوع است.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد