رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور مطرح کرد
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه یافتههای مطالعات، بیانگر شیوع بالای سوءتغذیه در بدو پذیرش در بیمارستانهاست، شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری را ۵۰ تا ۶۰ درصد اعلام کرد.
شیوع ۵۰ تا ۶۰ درصدی سوءتغذیه بین بیماران بستری در بیمارستان
5 آذر 1399 ساعت: 16:9
5 آذر 1399 ساعت: 16:9
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه یافتههای مطالعات، بیانگر شیوع بالای سوءتغذیه در بدو پذیرش در بیمارستانهاست، شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری را ۵۰ تا ۶۰ درصد اعلام کرد.
به گزارش سپید، جلالالدین میرزای رزاز درباره سوءتغذیه اظهار کرد: «سوءتغذیه شامل طیف وسیعی از شرایط تغذیهای مختلف مانند کاهش وزن، کمبود مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی و حتی افزایش وزن همراه با گرسنگی سلولی است.»
وی درباره پیامدهای سوءتغذیه افزود: «این مشکل بهداشتی سبب افزایش ابتلا به عفونت، تاخیر در بهبودی، طولانی شدن مدت بستری، افزایش هزینههای درمانی و بیمارستانی و افزایش مرگ و میر به ویژه در سالمندان و مبتلایان به بیماریهای زمینهای مانند دیابت، قلب و عروق، سرطان و ... میشود.»
رزاز در پاسخ به سوالی مبنی بر عوامل بروز سوءتغذیه در بیماران بستری در بیمارستان تصریح کرد: «بر اساس یافتههای مطالعات افزایش سن، استفاده همزمان از چند دارو، میزان تحصیلات بیمار، وضعیت اقتصادی و اجتماعی و ابتلا به بیماریهای بدخیم جزو عوامل خطر مرتبط با سوءتغذیه در بیماران بستری در بیمارستان است؛ همچنین مشکلات گوارشی منجر به افزایش خطر سوءتغذیه میشوند. برای مثال مشکلات مربوط به جویدن، بلع، تهوع، استفراغ و بیاشتهایی منجر به کاهش دریافت مواد غذایی و به دنبال آن سوء تغذیه میشود.»
وی ادامه داد: «تشخیص و درمان سریع این عوامل خطر سوءتغذیه، منجر به مداخلات موثر تغذیهای خواهد شد که از سوءتغذیه یا تشدید آن در بیمارستان پیشگیری میکند.»
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر آمار شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری تصریح کرد: «یافتههای مطالعات، بیانگر شیوع بالای سوءتغذیه در بدو پذیرش در بیمارستانهاست که این میزان در هنگام ترخیص از بیمارستان افزایش مییابد؛ البته که میزان بروز سوءتغذیه در بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیش از سایر بیماران است. شیوع سوءتغذیه در بین بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان در حدود 50 درصد گزارش شده است که این آمار برای بیماران بخش مراقبتهای ویژه تا 60 درصد نیز گزارش شده است.»
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور درباره راهکار جلوگیری از بروز سوءتغذیه در بیماران بستری خاطرنشان کرد: «مشاوره تغذیه و اجرای استراتژیهای تغذیهای اصولی توسط تیم تغذیهای در بیمارستان، منجر به کاهش شیوع سوءتغذیه میشود. از جمله این استراتژیها میتوان به ویزیت دورهای بیماران توسط متخصصین تغذیه، آموزش کادر پرستاری و نظارت بر سیستم خدمات غذایی بیمارستان اشاره کرد.»
وی با بیان اینکه دریافت کافی غذا در طول مدت بستری در بیمارستان امری مهم و حیاتی برای بیماران به شمار میآید، هشدار داد: «عدم دریافت کافی غذا در بیمارستان توسط بیماران منجر به افزایش شیوع و شدت سوء تغذیه میشود. سوء تغذیه بیمارستانی همچنین میتواند ناشی از کیفیت پایین و نامطلوب غذای بیمارستان باشد.»
به گزارش تسنیم، رزاز درباره نقش تغذیه در بیماران بستری به خصوص بیماران مبتلا به کرونا بیان کرد: «سوءتغذیه به صورت یک مشکل جدی در بخشهای مراقبتهای ویژه وجود دارد و با پیامدهای نامناسب بیماری همراه است. در صورتی که نیازهای تغذیهای بیماران بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه به درستی تامین شود احتمال کاهش اتصال به دستگاه ونتیلاتور، عوارض کمتر، بهبودی و ترخیص سریعتر را به دنبال خواهد داشت. سوءتغذیه در بخش مراقبتهای ویژه ممکن است به دلیل تاخیر در شروع تغذیه حمایتی (تغذیه با لوله یا تغذیه وریدی)، عدم تطابق تغذیه تجویز شده با نیاز بیمار و تاریخچه اخیر تغذیهای و نیاز انرژی واقعی بیمار باشد.»
وی درباره پیامدهای سوءتغذیه افزود: «این مشکل بهداشتی سبب افزایش ابتلا به عفونت، تاخیر در بهبودی، طولانی شدن مدت بستری، افزایش هزینههای درمانی و بیمارستانی و افزایش مرگ و میر به ویژه در سالمندان و مبتلایان به بیماریهای زمینهای مانند دیابت، قلب و عروق، سرطان و ... میشود.»
رزاز در پاسخ به سوالی مبنی بر عوامل بروز سوءتغذیه در بیماران بستری در بیمارستان تصریح کرد: «بر اساس یافتههای مطالعات افزایش سن، استفاده همزمان از چند دارو، میزان تحصیلات بیمار، وضعیت اقتصادی و اجتماعی و ابتلا به بیماریهای بدخیم جزو عوامل خطر مرتبط با سوءتغذیه در بیماران بستری در بیمارستان است؛ همچنین مشکلات گوارشی منجر به افزایش خطر سوءتغذیه میشوند. برای مثال مشکلات مربوط به جویدن، بلع، تهوع، استفراغ و بیاشتهایی منجر به کاهش دریافت مواد غذایی و به دنبال آن سوء تغذیه میشود.»
وی ادامه داد: «تشخیص و درمان سریع این عوامل خطر سوءتغذیه، منجر به مداخلات موثر تغذیهای خواهد شد که از سوءتغذیه یا تشدید آن در بیمارستان پیشگیری میکند.»
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر آمار شیوع سوءتغذیه در بیماران بستری تصریح کرد: «یافتههای مطالعات، بیانگر شیوع بالای سوءتغذیه در بدو پذیرش در بیمارستانهاست که این میزان در هنگام ترخیص از بیمارستان افزایش مییابد؛ البته که میزان بروز سوءتغذیه در بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیش از سایر بیماران است. شیوع سوءتغذیه در بین بیماران به هنگام پذیرش در بیمارستان در حدود 50 درصد گزارش شده است که این آمار برای بیماران بخش مراقبتهای ویژه تا 60 درصد نیز گزارش شده است.»
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور درباره راهکار جلوگیری از بروز سوءتغذیه در بیماران بستری خاطرنشان کرد: «مشاوره تغذیه و اجرای استراتژیهای تغذیهای اصولی توسط تیم تغذیهای در بیمارستان، منجر به کاهش شیوع سوءتغذیه میشود. از جمله این استراتژیها میتوان به ویزیت دورهای بیماران توسط متخصصین تغذیه، آموزش کادر پرستاری و نظارت بر سیستم خدمات غذایی بیمارستان اشاره کرد.»
وی با بیان اینکه دریافت کافی غذا در طول مدت بستری در بیمارستان امری مهم و حیاتی برای بیماران به شمار میآید، هشدار داد: «عدم دریافت کافی غذا در بیمارستان توسط بیماران منجر به افزایش شیوع و شدت سوء تغذیه میشود. سوء تغذیه بیمارستانی همچنین میتواند ناشی از کیفیت پایین و نامطلوب غذای بیمارستان باشد.»
به گزارش تسنیم، رزاز درباره نقش تغذیه در بیماران بستری به خصوص بیماران مبتلا به کرونا بیان کرد: «سوءتغذیه به صورت یک مشکل جدی در بخشهای مراقبتهای ویژه وجود دارد و با پیامدهای نامناسب بیماری همراه است. در صورتی که نیازهای تغذیهای بیماران بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه به درستی تامین شود احتمال کاهش اتصال به دستگاه ونتیلاتور، عوارض کمتر، بهبودی و ترخیص سریعتر را به دنبال خواهد داشت. سوءتغذیه در بخش مراقبتهای ویژه ممکن است به دلیل تاخیر در شروع تغذیه حمایتی (تغذیه با لوله یا تغذیه وریدی)، عدم تطابق تغذیه تجویز شده با نیاز بیمار و تاریخچه اخیر تغذیهای و نیاز انرژی واقعی بیمار باشد.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد