شیردهی چه اثراتی بر سلامت مادران دارد؟
12 مرداد 1397 ساعت: 14:5
12 مرداد 1397 ساعت: 14:5
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی شیردهی را عاملی موثر در حفظ سلامت مادر در برابر بسیاری از بیماریها دانست.
به گزارش سپید آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، فرناز اهدایی وند اظهار کرد: ۴۰ درصد شیر خوارگان تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند و ۶۰ درصد دیگر از شیرخشک و کمکیهای دیگر استفاده میکنند که باید برای افزایش آمار شیرخوارگی انحصاری فرهنگسازی بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد در سلامت مادر و نوزاد نقش بسزایی ایفا میکند به گونهای که خطر سرطان سینه به ازای هر سال ۶ درصد کاهش پیدا میکند و با تغذیه انحصاری از شیر مادر این مادران از پوکی استخوان در سالمندی، افسردگی بعد از زایمان و سرطان تخمدان به نحو چشمگیری در امان خواهند بود.
مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر فواید شیر مادر اظهار کرد: یکی از شایعترین علت مرگ و میر در جامعه امروز بیماریهای غیر واگیر است که اگر فرهنگ سازی خوبی برای ترویج تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشیم شاهد کاهش بیماریهای غیر واگیر در مادران و نوزادان خواهیم بود.
اهدایی وند بیان کرد: با تغذیه انحصاری شیر مادر یک میلیون نوزاد از مرگ رهایی پیدا میکنند و این کودکان در سالهای آتی زندگی از رشد تکاملی جسمی، روحی و روانی بهتری بهرهمند خواهند شد و احتمال بیماریهای عفونی برای کودکان ۲ تا ۴ سال به میزان چشمگیری کاهش پیدا میکند.
ویزیت و مراجعات بیمارستانی در شیرخواران انحصاری نصف سایرین است
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: مطالعات نشان داده است در کودکانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند ویزیت بیمارستانی و ابتلا به بیماریها نسبت به سایر شیر خوارگان به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند و این افراد در نوجوانی هم از چاقی رنج نمیبرند و در بزرگسالی میزان ابتلا به دیابت و آلرژی برای آنها کمتر گزارش شده است.
وی گفت: طبق تحقیقات شیر مادر منبع غذایی منحصر به فردی برای نوزادان است که با هیچ غذای دیگری قابل جایگزینی نیست و با نوزادانی که در ساعات اولیه از مادر جدا میشوند درگیر بیماریهای متعددی خواهند شد.
ضرورت تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد
مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: آغوز موجب ایمنی بدن نوزاد و کاهش مرگ و میر در ساعات اولیه تولد خواهد شد، زیرا بسیاری از نوزادان با احتمال افت قند و کلسیم در ساعات اولیه تولد جان خود را از دست میدهند.
وی با اشاره به هفته جهانی تغذیه با شیرمادر اظهار کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر به این معنی است که در ۶ ماهه اول تولد نوزاد تنها از شیر مادر تغذیه کند و آب، سایر مایعات و شیر خشک به غذای نوزاد اضافه نشود که در صورت تغذیه انحصاری با شیر مادر میتوانیم شاهد سلامت جسمانی و رشد مغزی نوزاد باشیم و در گام اول برای سلامت مادر و نوزاد برنامه علمیاتی داشته باشیم.
اهدای وند در پایان گفت: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد برای رشد و تکامل نوزادان یک ضرورت است و با توجه به نتایج گسترده تحقیقات در جامعه باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
وی افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد در سلامت مادر و نوزاد نقش بسزایی ایفا میکند به گونهای که خطر سرطان سینه به ازای هر سال ۶ درصد کاهش پیدا میکند و با تغذیه انحصاری از شیر مادر این مادران از پوکی استخوان در سالمندی، افسردگی بعد از زایمان و سرطان تخمدان به نحو چشمگیری در امان خواهند بود.
مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر فواید شیر مادر اظهار کرد: یکی از شایعترین علت مرگ و میر در جامعه امروز بیماریهای غیر واگیر است که اگر فرهنگ سازی خوبی برای ترویج تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشیم شاهد کاهش بیماریهای غیر واگیر در مادران و نوزادان خواهیم بود.
اهدایی وند بیان کرد: با تغذیه انحصاری شیر مادر یک میلیون نوزاد از مرگ رهایی پیدا میکنند و این کودکان در سالهای آتی زندگی از رشد تکاملی جسمی، روحی و روانی بهتری بهرهمند خواهند شد و احتمال بیماریهای عفونی برای کودکان ۲ تا ۴ سال به میزان چشمگیری کاهش پیدا میکند.
ویزیت و مراجعات بیمارستانی در شیرخواران انحصاری نصف سایرین است
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: مطالعات نشان داده است در کودکانی که تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند ویزیت بیمارستانی و ابتلا به بیماریها نسبت به سایر شیر خوارگان به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند و این افراد در نوجوانی هم از چاقی رنج نمیبرند و در بزرگسالی میزان ابتلا به دیابت و آلرژی برای آنها کمتر گزارش شده است.
وی گفت: طبق تحقیقات شیر مادر منبع غذایی منحصر به فردی برای نوزادان است که با هیچ غذای دیگری قابل جایگزینی نیست و با نوزادانی که در ساعات اولیه از مادر جدا میشوند درگیر بیماریهای متعددی خواهند شد.
ضرورت تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد
مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: آغوز موجب ایمنی بدن نوزاد و کاهش مرگ و میر در ساعات اولیه تولد خواهد شد، زیرا بسیاری از نوزادان با احتمال افت قند و کلسیم در ساعات اولیه تولد جان خود را از دست میدهند.
وی با اشاره به هفته جهانی تغذیه با شیرمادر اظهار کرد: تغذیه انحصاری با شیر مادر به این معنی است که در ۶ ماهه اول تولد نوزاد تنها از شیر مادر تغذیه کند و آب، سایر مایعات و شیر خشک به غذای نوزاد اضافه نشود که در صورت تغذیه انحصاری با شیر مادر میتوانیم شاهد سلامت جسمانی و رشد مغزی نوزاد باشیم و در گام اول برای سلامت مادر و نوزاد برنامه علمیاتی داشته باشیم.
اهدای وند در پایان گفت: تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول تولد برای رشد و تکامل نوزادان یک ضرورت است و با توجه به نتایج گسترده تحقیقات در جامعه باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد