مصرف25برابری پفک در ایران، اغراق است
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو، بهروز جنت اظهار داشت: «فرآورده پف کرده بلغور ذرت، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی بنام اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه میشود، همچنین این محصولات که در کشور ما با نام عمومی پفک شناخته میشود، عمدتا حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگهای طبیعی یا رنگهای مصنوعی است.»
جنت افزود: «با توجه به درخواست تولیدکنندگان با مجوز از وزارت بهداشت(سازمان غذا و دارو)، سایر مواد اولیهای که در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امکان استفاده دارد. این فرآوردهها با دارا بودن 15 تا 20 درصد چربی، 5 تا 6 درصد پروتئین و 1 تا 5 درصد نمک و مقدار قابل توجهی کربوهیدرات و نشاسته جزو کالاهای آسیبرسان به سلامت محسوب میشود.»
جنت تصریح کرد: «تعریف ما از کالاهای آسیبرسان تعریفی مشخص و تغذیهای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفک و اسنکها را جزو فرآوردههای آسیبرسان به حساب میآوریم به این معنا نیست که فرد با مصرف یک یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلکه مقصود از مطرح کردن آنها تحت این نام به منظور کاهش مصرف آنها در کشور صورت میگیرد.»
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «اگرچه جامعه ما نیازمند حرکت به سوی مصرف هرچه کمتر این فرآوردهها است، اما آن طور هم که در برخی آمارها به اشتباه و اغراقگونه بیان میشود، 25برابر کشورهای اروپایی نیست. مصرف تنقلاتی مانند پفک دارای اثرات جبرانناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند.»
جنت خاطرنشان کرد: «استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماریهای قلبی و عروقی میشود. همچنین نمک زیاد موجود در پفک که به منظور خوش طعمی پفک به مقادیر زیاد به آن افزوده میشود، علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شورخواری، باعث آسیب دیدن کلیهها، تجمع آب در بدن، در نتیجه تورم بافتها، افزایش فشارخون، سکتههای قلبی و مغزی میشود.»
جنت در پایان تاکید کرد: «توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فرآورده آسیبرسان به سلامت در یک زمان یا به صورت مداوم و طولانی مدت جدا خودداری شود، در ضمن این محصول برای کودکان زیر 2سال اصلا توصیه نمیشود و نمیتواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.»