صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
نابودی سرطان با این پروتئین امکان‌پذیر است؟

به گزارش سپیدآنلاین، احتمالا پیش از خواندن این مطلب از عوامل سبک زندگی که در خطر ابتلا به سرطان نقش دارند آگاه شده‌اید؛ ترک سیگار برای کاهش خطر نه تنها سرطان ریه بلکه سرطان‌های گلو، مثانه، معده و روده بزرگ نیز مهم است. تغییرات هورمونی ناشی از افزایش وزن خطر ابتلا به سرطان سینه، تیروئید، مغز و کبد را افزایش می‌دهد و محافظت از پوست به علاوه ۱۵۰ دقیقه ورزش هفتگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

اما نباید رژیم غذایی را فراموش کنیم. ممکن است غذای مورد علاقه شما دارای یکی از بسیاری از گوشت‌های فرآوری شده باشد که با سرطان مرتبط است. غذاهای پرچرب، قند بالا و بیش از حد فرآوری شده، سیستم ایمنی بدن شما را به چالش می‌کشند. در عوض، سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و منابع پروتئینی بدون چربی را برای حفظ سلامت بدنتان مصرف کنید.

یکی از منابع پروتئینی که ممکن است انتظار نداشته باشید مزایای بالقوه ضد سرطانی دارد پروتئین آب پنیر است که در حمایت از سیستم ایمنی و مبارزه با سرطان نقش دارد.

افرادی که قبلا رژیم غذایی خود را با مکمل آب پنیر کامل کردند، می‌دانند با شروع مصرف پروتئین آب پنیر چه اتفاقی برای بدنشان رخ می‌دهد. نتایج تحقیقی در سال ۲۰۲۴ که در نشریه Food and Humanity منتشر شد این مورد را بیان کرد که ترکیبات زیست فعال آب پنیر نه تنها به ساخت عضلات و بهبودی پس از تمرین سخت کمک خواهند کرد، بلکه ممکن است با سرطان مقابله کنند.

پروتئین آب پنیر حاوی ترکیبات خاصی است که می‌تواند با مسدود کردن مسیرهای سلولی خاص درگیر در توسعه سرطان، در روند رشد و گسترش سلول‌های سرطانی اختلال ایجاد کند. به ویژه، لاکتوفرین موجود در پروتئین آب پنیر ممکن است رشد سلول‌های سرطانی را کاهش دهد، سلول‌های سرطانی را از بین ببرد و از تشکیل سرطان جلوگیری کند. با این حال، بر اساس بررسی سال ۲۰۱۹ در تحقیقات داروشناسی، مطالعات بالینی روی انسان‌ها خواص ضد سرطانی مستقیم پروتئین آب پنیر را پیدا نکرده‌اند.

پروتئین آب پنیر همچنین می‌تواند از درمان‌های سنتی سرطان مانند شیمی‌درمانی و پرتو درمانی با کمک به کاهش عوارض جانبی حمایت کند. مکمل پروتئین آب پنیر می‌تواند از کاهش وزن مرتبط با سرطان و تحلیل عضلانی، معروف به سندرم کاشکسی سرطان محافظت کند. مقدار بالای آمینو اسید لوسین موجود در پروتئین آب پنیر از رشد ماهیچه‌ها حمایت می‌کند و پروتئین آب پنیر بر هورمون IGF-۱ که به رشد عضلات کمک می‌کند، تاثیر می‌گذارد.

هرچند اگر پروتئین آب پنیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش ندهد، اما می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی از سلامت شما محافظت کند. آب پنیر ۲۰ درصد از پروتئین موجود در شیر را تشکیل می‌دهد (۸۰ درصد دیگر پروتئین کازئین است) و چون آب پنیر به سرعت هضم می‌شود، آمینو اسیدها می‌توانند در بهبود بدن به درستی عمل کنند. آمینو اسیدهای شاخه‌دار مانند والین، لوسین و ایزولوسین موجود در آب پنیر در ترمیم بافت‌های بدن شما کلیدی هستند.

پروتئین آب پنیر همچنین دارای سیستئین و متیونین است که دو اسید آمینه هستند که برای ساخت گلوتاتیون بدن شما استفاده می‌شود. گلوتاتیون با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد. با افزایش سن، بدن شما گلوتاتیون را از دست می‌دهد، بنابراین مصرف مکمل آب پنیر می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را حفظ کند. ممکن است منطقی به نظر برسد که پروتئین آب پنیر خود را از شیر دریافت کنید، اما باید شیر زیادی بنوشید تا از مزایای مکمل پروتئین آب پنیر بهره‌مند شوید. علاوه بر این، فرآیند پاستوریزاسیون شیر باعث کاهش اسید آمینه سیستئین ضد سرطان می‌شود.ایسنا