«تامین به موقع و باکیفیت مواد اولیه دارو» ضرورتی جدی در کشور است
به گزارش سپیدآنلاین، چهل و چهارمین کنگره جامعه جراحان ایران با حضور رییس سازمان نظام پزشکی کشور و رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از جراحان و استادان پیشکسوت جراحی کشور در مرکز همایش های رازیبرگزار شد.در این مراسم از تلاشهای ماندگار و زحمات اثر گذار جمعی از استادان پیشکسوت جراحی کشور تجلیل شد.
سید علی ملک حسینی پایه گذار جراحی پیوند کبد در کشور، حشمت الله کلباسی پایه گذار جراحی لاپاروسکوپی، غلامعلی عکاشه استاد پیشکسوت جراحی استخوان و مفاصل، احمد خالق نژاد طبری استاد پیشکسوت جراحی اطفال، عبدالجلیل کلانتر هرمزی جراح پلاستیک و ترمیمی، پنج چهره ماندگار و نام آور جراحی کشور بودند که در آغاز مراسم برگزاری کنگره از آنان تقدیر شد.
ایرج فاضل، رییس جامعه جراحان ایران با اشاره به چهل و چهارمین کنگره جامعه جراحان ایران که پس از وقفه ای نسبتا طولانی به دلیل کرونا، بعد از سه سال از امروز 23 اردیبهشت تا27 اردیبهشت ماه برگزار میشود، گفت: امروزه به لطف سالها تلاش و کسب دانش، انواع پیوند بافت ها و اعضا بدن در کشور در حال انجام است. سالهای دور اولین و دومین پیوند روده باریک در خاورمیانه را اینجانب انجام دادم. این کار در شیراز ادامه پیدا کرد و اکنون لوزالمعده نیز برای بیماران با موفقیت پیوند می شود. پیوند کبد وکلیه نیز طی سالهای اخیر از موفقیت های چشمگیری برخوردار شده و حتی پیوندهای دشوار تر از این نیز در کشور انجام پذیراست. نکته مهم نخستین موارد از پیوند است و زمانیکه تجربه اندوخته شد روند کار آسان و موفقیت ها بیشتر خواهد بود.اساس کار ما از روز اولی که من پیوند اعضا را آغاز کردم بر مبنای آموزش به همکاران بود. این گسترش توانمندی پیوند اعضا و تسری دادن آن به سراسر کشور مهمترین اقدام طی سالهای گذشته بوده است. در مورد پیوند کبد دکتر ملک حسینی در شیراز کار را با جدیت پیگیری کرد و اکنون در جایگاه خوبی در این زمینه قرار داریم، بگونه ای که می توان گفت در کل از نظر پیوند اعضا در کشور به نقطه خوبی رسیدیم.
وی ادامه داد: پس از این که با فتوای حضرت امام، استفاده از اعضا افراد مرگ مغزی مجاز اعلام شد گره کار نیز باز شد و توانستیم از اعضا قابل پیوند بدن افراد دچار مرگ مغزی برای نجات جان بیماران استفاده کنیم. بزرگترین کمک را فتوای حضرت امام به پیوند اعضا کرد.
وی با اشاره به اینکه پزشکی مملکت از ابتدای انقلاب به مرور زمان سیر صعودی و جهشی پیدا کرد، گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب نیازمند پنج هزار پزشک خارجی بودیم. بسیاری از کارهای پزشکی باید در خارج از کشور انجام می شد بگونه ای که حتی برای یک عمل "بای پس" عروق قلب بیمار باید با زحمات فراوان و هزینه های هنگفت به خارج از کشور اعزام می شد. در همان سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب آهسته آهسته اعمال جراحی قلب، پیوند کلیه ، پیوند کبد و سایر اعضا با سرعتی جهشی در کشور رشد کرد بگونه ای که در نهایت نتایج آن افتخار آمیز بود. این روند در حد خود کفایی کامل ادامه یافت تا جایی که حتی یک بیمار نیز مجبور به خروج از کشور نبود ولی اکنون و با کمال تاسف این شرایط تغییر پیدا کرده است.
وی افزود: متاسفانه در برخی از رشته های تخصصی پزشکی و جراحی حتی یک نفر داوطلب هم نداریم. این مساله برای دهه آینده کشور بسیار نگران کننده است و باید اصلاح شود. نگرانی دیگر من بابت تامین ارز کافی برای حوزه بهداشت و درمان است؛ بی شک هرگونه سرمایه گذاری در این زمینه پاسخ خواهد داد. تامین به موقع و با کیفیت مواد اولیه جهت تولید دارو در کشور یک ضرورت جدی است؛ داروهایی که وارد می شود نیز باید ارز آن به موقع فراهم شود و باید بگونه ای تامین شود که مردم دچار مشکل نشوند.در پایان به مردم عزیز برای حفظ سلامت خود توصیه به ورزش، تغذیه سالم و در مجموع زندگی سالم دارم.
سیاوش صحت، دبیر علمی جامعه جراحان ایران با ابراز تاسف از تلفات سوانح و حوادث رانندگی در کشور گفت: این تلفات همچنان آمار بالایی دارد و بسیار زیاد است؛ همیشه جامعه جراحان به این موضوع مهم در جلسات و گردهمایی های علمی خود توجه داشته و ما سعی کردیم به راهکارهای منطقی و مقابله ای برسیم.
وی افزود: بطور حتم خودرو یکی از علل مهم در این مسیر است که منجر به تصادفات جاده ای و آمار بالای تلفات می شود؛ خودروهایی که باید از شرایط مناسب برای استفاده در جاده ها برخوردار باشند ولی آنطور که باید نیست! نکته دیگر بی توجهی رانندگان است که بطور حتم، فکرمشغولی یا درگیری های ذهنی آنان در بروز حوادث و سوانح رانندگی تاثیر گذار است. عدم توجه به جلو و طرفین در حین رانندگی و رعایت نکردن سرعت مجاز همچنین بی توجهی به قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از دیگر علل مهم سوانح جاده ای و تروما به قسمت های مختلف بدن محسوب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: جامعه جراحان سعی میکند تا ابعاد مختلف نظام سلامت را ارزیابی و نقاط ضعف را بررسی کند، سپس با ارائه راهکارهای علمی و منطقی که حاصل تلاش همکاران و نتیجه برپایی صدها جلسه و گردهمایی خواهد بود، مسیری هموار برای پزشکان و مردم مشخص کند و در موارد لزوم راهکارهایی نیز به سیاستگذاران کلان کشور ارائه دهد.ایلنا