برگزاری آزمون دستیاری پنجاه و یکم کلید خورد
به گزارش سپیدآنلاین، ابوالفضل باقریفرد در مراسم «مسیر افتخار»، آیین تجلیل از رتبههای برتر سیوهفتمین دوره آزمون دانشنامه فوقتخصصی و هفتادمین دوره آزمون دانشنامه تخصصی و برگزیدگان پنجاهمین دوره آزمون دستیاری تخصصی که صبح امروز، سهشنبه ۷ آذر ماه در دانشکده پرستاری دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: هنگامی که سخن از برگزاری آزمون به میان میآید، در ظاهر به نظر میرسد که یک آزمون در یک روز خاص برگزار میشود؛ اما برگزاری یک آزمون ماهها قبل از برگزاری آن برنامهریزی میشود. فرایند برگزاری آزمون پس از برگزاری آن همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه برگزاری پنجاه و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیاری تخصصی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کلید خورده است، گفت: تعدادی از اساتید برای برگزاری این آزمون به وزارت بهداشت در حال رفتوآمد هستند و تمام این اقدامات در جهت برگزاری آزمون به نحو صحیح در حال انجام است.
باقری فرد گفت: حدود دو سال از زمان آغاز مسئولیت دولت سیزدهم میگذرد و طی این مدت در برخی از حوزهها به ثبات رسیدهایم. برگزاری دورههای گذشته آزمون دستیاری با مشکلاتی همراه بود؛ اما ما توانستیم که این آزمون را بدون کوچکترین مشکل و در زمان مقرر برگزار کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه آموزش پزشکی کشور را باید جزو دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی به حساب آورد، گفت: پیش از انقلاب اسلامی، لیسانسههای پزشکی کشورهایی مانند فیلیپین و پاکستان برای درمان بیماران به کشور آمده بودند؛ اما در حال حاضر، شرایط تغییر کرده؛ به نحوی که دانشجویان این کشورها برای تحصیل در رشتههای علوم پزشکی به ایران سفر میکنند.
وی با بیان اینکه آموزش پزشکی عمومی ایران مورد تایید فدراسیون جهانی آموزش پزشکی است، گفت: مدت این اعتبار ۱۰ سال است که ۴ سال از عمر آن میگذرد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران میتواند دانشگاههای علومپزشکی منطقه را اعتباربخشی کند.
باقری فرد درباره وضعیت دانشجویان بینالملل شاغل به تحصیل در دانشگاههای علومپزشکی گفت: دانشجویان بینالملل از ۳۲ کشور جهان در دانشگاههای علومپزشکی مشغول به تحصیل هستند. کیفیت آموزش علوم پزشکی ما به حدی رسیده است که دانشجویان سایر کشورها متقاضی تحصیل در دانشگاههای علومپزشکی هستند و این یک افتخار است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: این موفقیتها حاصل شده اما باید برای ارتقاء بیشتر آموزش علوم پزشکی تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه موفقیتهای وزارت بهداشت محدود به عرصه آموزش نمیشود و در عرصه درمان نیز موفقیتهای بسیاری حاصل شده است، افزود: در گذشته، شاهد صفهای طویل پشت دربهای «کمیسیون اعزام به خارج» بودیم. این کمیسیونها وضعیت بیماران را به منظور اعزام به خارج از کشور برای درمان بررسی میکردند؛ نه تنها دیگر چنین کمیسیونی وجود ندارد؛ بلکه بسیاری از کشورهای منطقه و سایر مناطق جهان برای درمان و تشخیص بیماریها به ایران سفر میکنند.
باقری فرد با بیان اینکه تعداد دستیاران تخصصی در دانشگاههای علومپزشکی معادل ۱۸ هزار نفر است، ادامه داد: در دهه ۶۰، تعداد دانشجویان پزشکی عمومی به این میزان نمیرسید؛ دستیاران تخصصی، پشتوانه هستند. مشکلاتی در ارتباط با دستیاران وجود دارد که این مشکلات با نظر اعضای بورد برطرف میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: رشتههای جراحی توراکس و جراحی قلب به رشتههای آزمون دستیاری تخصصی اضافه شده است.
وی درباره افزایش حقالزحمه دستیاران پزشکی گفت: پیش از دولت سیزدهم، حقالزحمه دستیاران پزشکی معادل ۲ میلیون تومان بود؛ اما این مبلغ در حال حاضر معادل ۸ میلیون برای دستیاران مجرد و ۱۱ میلیون تومان برای دستیاران متاهل است. اگرچه حقالزحمه ۸ میلیون تومانی مبلغ زیادی نیست؛ اما این مبلغ نسبت به گذشته افزایش یافته است. در نظر داریم سقف کارانه را برای دستیاران دوره تخصصی همچون اعضای هیاتعلمی برداریم تا پرداختی به صورت متحدالشکل باشد.
باقری فرد با بیان اینکه اعضای بوردهای تخصصی و فوقتخصصی به عنوان یک پشتوانه برای وزارت بهداشت هستند، گفت: مقام عالی وزارت بهداشت همواره بر این موضوع تاکید دارند که بوردهای تخصصی فقط در حوزه آموزش و آزمون بهکار گرفته نشوند و در تمام عرصهها یعنی درمان و بهداشت نیز بهکار گرفته شوند. اعضای بوردهای تخصصی جزو افراد کارآمد هستند و میتوانند در نظام سلامت و بهداشت اثرگذار باشند. پس از اینکه عینالهی سکان وزارت بهداشت را در دست گرفتند گروههای بورد باردگیر در کانون توجه قرار گرفتهاند؛ این گروهها مدتی در کانون توجه قرار نداشتند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۲۰ گروه بورد در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وجود دارد، اظهار کرد: ۷۰ بورد علومپایه و ۵۰ بورد تخصصی در وزارت بهداشت حضور دارند که مجموع این بوردها به ۱۲۰ مورد میرسد. اگر هر بورد ۲۰ عضو داشته باشد، ۱۰۰۰ متخصص در بوردهای تخصصی و فوقتخصصی حضور دارند.
وی گفت: توجه به شاگردپروری باید در کانون توجه قرار گیرد. اگر یک استاد نتواند شاگردی بهتر از خود تربیت کند وظیفهاش را به درستی ایفا نکرده است. اساتید باید بتوانند شاگردی بهتر از خود تربیت کنند.
باقری فرد تصریح کرد: جنبههای مالی به پزشکان نسبت داده میشود؛ اما نمیتوان تعداد محدودی از پزشکان را به تمام فعالان عرصه درمان نسبت داد. اغلب پزشکان برای کمک به مردم تلاش میکنند.ایسنا