تعطیلی دانشگاهها تا پایان فروردین ماه ادامه دارد
به گزارش سپیدآنلاین، سیماسادات لاری، در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دستورالعمل های بهداشتی در زمینه خوابگاه و سلف سرویس ها را تدوین کردیم و بسته های سلامت روان تدوین و ابلاغ شد.
لاری با بیان اینکه با شیوع کرونا در اولین فرصت خوابگاه ها و همه فعالیت های فرهنگی و دانشجویی را تعطیل کردیم، خاطرنشان کرد: دانشجویان بالینی ما شامل اینترنها و دستیاران در خط مقدم درمان حضور دارند. پویش دانشجویی مقابله با کرونا برای دانشجویان کل کشور راه اندازی شد که تاکنون، ۷۲۰۰ دانشجو به این پویش پیوستند، این پویش با شعار «زندگی، دست یاریگر توست» ادامه دارد و دانشجویان در زمینه مقابله، پیشگیری و تاب آوری و مستندسازی اقداماتی انجام داده اند. به روسای دانشگاه ها و معاونان بهداشتی دسترسی به سامانه این پویش دارند. اصرار ما این است که دانشجویان از محل سکونت خود در این پویش همکاری کنند. بیشترین فعالیت هم با معاونت بهداشتی برای اجرای غربالگری کرونا و همکاری در سامانه ۴۰۳۰ انجام شده است.
وی گفت: از همان ابتدای شیوع کرونا در کشور، معاونت فرهنگی و دانشجویی دستورالعمل های بهداشتی برای حفاظت از دانشجویان در زمینه خوابگاه ها و ایاب و ذهاب به دانشگاهها، ارسال کرد. اقدام مهم دیگر تعطیلی خوابگاه ها در اولین فرصت بود و اینکه همه فعالیت های فرهنگی و ورزشی لغو شدند.
ترجمه بیش از ۱۰۰ مقاله علمی در زمینه کرونا
لاری گفت: بیش از ۱۰۰ مقاله علمی درباره کرونا را دانشجویان ترجمه و منتشر کردند و این دانشجویان با سازمان جمعیت هلال احمر در مبادی ورودی شهرها همکاری داشتند و بسته های حمایتی را در اختیار کارکنان بخش درمان قرار دادند، در حال حاضر این عزیزان برای ارائه خدمات به مردم در نقاهتگاه ها حضور دارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از دیگر اقدامات می توان به برگزاری جشنواره فرهنگی ملی اشاره کرد که دانشگاه های علوم پزشکی کشور به فراخور موقعیت، عهده دار این جشنوارهها شدند.
وی ادامه داد: برای ما همیشه این سوال وجود داشت که آیا نسل جوان ما در صورت بروز بحران در صحنه حاضر میشود یا خیر. در بحران کرونا دیدیم که جوانان ما همچنان در صحنه حاضر می شوند و همگام با مردم پیش می روند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اظهار کرد: تعطیلی دانشگاه ها تا پایان فروردین ماه ادامه دارد و تا زمانی که پروتکلهای بهداشتی به ما اجازه دهند، هیچ اصراری به بازگشایی دانشگاه ها وجود ندارد. زیرا دانشگاه ها دارای خوابگاه هستند و دانشجویان از اکثر نقاط کشور حاضر می شوند. پروتکل های بهداشتی آماده شده تا هر زمان فعالیت آغاز شد، در قالب پروتکل ها فعالیت شود.
وی درخصوص احتمال وجود ویروس کرونا در کشور در فصل پاییز و زمستان و تمهیدات وزارت بهداشت برای دانشگاه ها و خوابگاه ها، گفت: اصرار ما این است که فعلا دانشگاه ها باز نشوند، زیرا شرایط برای حضور همه دانشجویان وجود ندارد. فعلا دانشجویان بالینی با توجه به اینکه تعدادشان کم است، ترتیبی داده شده که در اتاقهای تک نفره حضور داشته باشند. معاونت آموزشی وزارت بهداشت اعلام کرد که از اردیبهشت، دانشجویان کارشناسی ارشد و PHD هم می توانند حاضر شوند. آمادگی برای حضور این دانشجویان با توجه به تعدادشان وجود دارد.
وی ادامه داد: اصرار ما این است که علمی پیش برویم. جمعیت دانشجویان زیاد است و حتی اگر یکی از دانشگاه ها در مناطق سفید باشد هم به علت حضور دانشجویان، رعایت و کنترل عفونت دشوار خواهد بود. جمعیت جوان، بسیار پویاست و رفت و آمد این افراد قابل کنترل نیست و البته می توانند ناقلان خوبی باشند. دانشجویان نزد خانواده خود بر می گردند و خطر انتقال وجود دارد. اگر این ویروس در آینده به شکل ضعیف تر هم در کشور وجود داشته باشد، همچنان براساس پروتکل ها پیش خواهیم رفت و از آن کوتاه نخواهیم آمد.
آماری از ابتلای دانشجویان علوم پزشکی به کرونا نداریم
وی اظهار کرد: آمار ابتلای تفکیکی در مورد دانشجویان وجود ندارد. البته در مورد دانشجویان وزارت علوم آمارهایی وجود دارد، ولی آماری ازابتلای دانشجویان علوم پزشکی به ویروس کرونا فعلا نداریم.
تعویق قسط وام های دانشجویی
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره وام های دانشجویی گفت: بازپرداخت وامهای مربوط به اسفند و فروردین به تعویق افتاده است. این موضوع بار مالی سنگینی خواهد داشت، اما این موضوع باید برای دانشجویان در نظر گرفته می شد. شهریه خوابگاه ها نیز به ازای روزهای حضور دانشجو در نظر گرفته می شود. همچنین، فعلا جریمه ها اعمال نمی شود و قسط وام ها تعویق پیدا کرده است.