موازیکاریها درحوزه بهداشت و مواد غذایی مشکلات بسیاری بهوجود آورده است
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از خانه ملت، رسول خضری با تاکید بر اینکه براساس سیاستهای کلی نظام سلامت، قانون اساسی و اسناد بالادستی سازمان غذا و دارو متولی انتشار اسامی کالاهای آسیبرسان است، گفت: «درحال حاضر درخصوص لیست انتشار اسامی کالاهای آسیبرسان اختلاف نظرهایی میان سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد وجود دارد، حتی سازمان ملی استاندارد با سازمان دامپزشکی کشور هم درخصوص برخی موارد اختلاف نظر دارد.»
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس با بیان اینکه وزارت بهداشت یک وزارتخانه کیفی است، افزود: «باید درخصوص کیفیت ، امنیت و سلامت مواد غذایی سازمان غذا و دارو طبق اسناد بالادستی، قوانین برنامه و سیاستهای کلی ابلاغی مقررات و اختیارات خود به این موضوع توجه اساسی شود، بنابراین وزارت بهداشت به عنوان ناظر باید گزارش دهد و وزارت دادگستری و قوه قضاییه هم با متخلفان در حوزه غذایی برخورد کند.»
وی با تاکید بر اینکه سازمان غذاو دارو متولی اصلی انتشار و اعلام اسامی کالاهای آسیبرسان است، تصریح کرد: «متاسفانه یکی از مشکلات موجود دراین حوزه موازی کاری میان دستگاه ها است، به عنوان مثال درخصوص استاندارد بودن آب آشامیدنی طبق مقررات وظیفه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است که به این موضوع ورود کند؛ اما سازمان ملی استاندارد هم در این زمینه اظهارنظر میکند.»
خضری با بیان اینکه در مجلس گذشته بحث ارتقاء سطح استاندارد کشور مورد بررسی قرار گرفت، گفت: «شورای نگهبان به دلیل وجود بارمالی طبق اصل 75 قانون اساسی این طرح را رد کرد و به رغم رفع برخی ایرادات کلیات و مواد طرح مورد رد نمایندگان هم قرار گرفت، بنابراین دولت باید لایحهای را در این خصوص به مجلس ارائه کند.»
خضری با تاکید براینکه متولی واحد و وحدت رویه در رویکردها نسبت به استاندارد باید به وجود آید، افزود: «موازیکاریها باعث شده هر سازمان برای خود اظهارنظر مختلفی داشته باشد، بهعنوان مثال درخصوص نوشابه با توجه به شیوع بالای دیابت در کشور گفته شده که میزان قندی کمتر از 9 داشته باشد؛ اما سازمان ملی استاندارد نظری خلاف سازمان غذا و دارو دارد.»
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ذائقه غذایی باید در کشور اصلاح شود، گفت: «درحال حاضر یک میلیارد و 300میلیون نفر در دنیا مبتلا به فشارخون هستند، بنابراین همین موضوع تاکنون باعث سکتههای مغزی و پارگی عروق چشمی بسیاری از انسانها شده که برای جلوگیری از این مشکلات باید در مصرف موادی چون شکر، برنج و قند اصلاحات انجام گیرد.»