صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
چرا برای مسائل کوچک، ارزش‌های بزرگ جامعه قربانی می‌شود

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، حجت‌الاسلام و المسملین حسن روحانی در اولین همایش مسئولیت اجتماعی کشور، اظهار داشت: «اساس وجود انسان از انس است و ریشه انسان هم از انس می‌باشد. زمانی زندگی ما نشاط و قوام دارد که با هم نوعان خود دارای رافت باشیم.»
روحانی افزود: «معنی الفت در اسلام در مقابل چیزی است که افراطیون در جهان فریاد می‌زنند و آنها فقط تنها افراط‌گری خود و جمع خود را می‌بینند. افراط‌گر، روح مقابل را کوچک می‌پندارد و جز خود و یاران خود همه را ناحق می‌داند.» رئیس‌جمهوری اظهار داشت: «درحالی که اساس اسلام این نیست و نهاد جامعه بشری یک واحد است که یا برادران ما هستند و یا هم‌نوعان ما می‌باشند.»
روحانی گفت: «آیا می‌شود زندگی داشته باشیم که بدون رابطه انسانی، مهربانی با دیگران و عفو و گذشت باشد؟ هر جا انس نیست، انسان هم نیست. چون انسان از انس است و اگر می‌خواهیم در کنار هم باشیم، باید یکدیگر را یاری کنیم.» وی افزود: «شاید به ذهن ما بیاید که یاری گیرنده محتاج است ولی بعکس، یاری دهنده بیشتر محتاج است. احتیاج یاری گیرنده عمدتا مالی و احتیاج یاری دهنده عمدتا روحی و معنوی است.»
رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه هر کسی می‌خواهد در این جامعه مسئولیتی را برعهده بگیرد نیازمند دو شرط است، گفت: «مدیر و مسئول در هر سطحی باید قدرت حفاظت از سرمایه‌ها را داشته باشد. نکند چند صباحی در گوشه‌ای از کشور عظیم ایران، مسئولیتی در کشور برعهده داشته باشیم ولی از سرمایه مادی و معنوی حراست نکنیم.»
روحانی افزود: «سرمایه تنها نفت، گاز و معادن نیست بلکه باید از رابطه سالم جامعه و دوستی اعضا جامعه حفاظت کنیم تا شکاف در میان مردم بوجود نیاید. سر مسائلی که خیلی برای جامعه مفید و مهم نیست، وقت خود را تلف نکنیم و آنچه قرآن بر آن تاکید دارد سبقت گرفتن در عمل خیر است.»
روحانی گفت: «یکی به سمت کعبه می‌ایستد و دیگری به سمت بیت‌المقدس؛ سوم و چهارمی مسیر دیگری را پیش چشم خود قرار می‌دهد، اما قرآن می‌گوید برای این موضوعات بحث نکنید، هر قومی برای خود مقدسات، قبله و جهتی دارد، بحث نکنید که بیت المقدس بهتر است یا کعبه. اینکه قبله ما بهتر است یا مسیحیان یا یهودیان، آنچه که مهم است سبقت گرفتن در کار خیر است.»
وی افزود: «افتخار ما زمانی است که نسبت به ملت‌ها و اقوام دیگر در خیررسانی به مردم و جامعه و خیر جمعی به دیگران مقدم باشیم.» رئیس دولت یازدهم تصریح کرد: «اولین خیر در جامعه، وحدت جامعه و احترام گذاشتن به همه مذاهب و ادیان است. ما همه اعضای یک پیکر واحد هستیم، بنابراین چرا این قدر شکاف و فاصله باید وجود داشته باشد و چرا سر مسایلی که اهمیت ندارد، ارزش‌های مهم را زیرپا می‌گذاریم.»
روحانی خاطرنشان کرد: «برای کاری؛ راستی را زیرپا می‌گذاریم و دروغ می‌گوییم. برای کاری به دیگران توهین می‌کنیم و برای کاری چهره را تخریب می‌کنیم. آن کار چیست؟ این آقا عزیز باشد یا نباشد، کاری کنیم در نظرسنجی محبوبیت فرد زیاد شود یا کم شود، آنچه مهم است ارزش‌های اخلاقی است.» وی تاکید کرد: چرا باید اخلاق، راستی و محبت به دیگران و وحدت جامعه را زیرپا بگذاریم؟ این کارها با چه هدفی انجام می‌شود و چرا برای مسایل کوچک جامعه ارزش‌های بزرگ جامعه را قربانی می‌کنیم؟»
رئیس‌جمهوری افزود: «جامعه نیاز به خیرجمعی دارد و ما هم نیاز به خیر جمعی داریم، بنابراین باید همدیگر را یاری و کمک کنیم و این خیر تنها سخاوت مادی نیست هرچند سخاوت مادی در جای خود ارزشمند است. گاهی سخاوت مادی زندگی یک انسان را نجات می‌دهد و باعث می‌شود فردی از بیماری نجات یابد و یا بتواند فرزند خود را به مدرسه بفرستد.»
روحانی ادامه داد: «پیامبر می‌فرماید ارزش آدم‌ها به نیکوکاری افراد است؛ این نیکوکاری هرچه بیشتر باشد، خیرجمعی بیشتر خواهد بود. منزلت فرد برتر و بالاتر خواهد بود؛ گاهی در مسایل روحی باید به جامعه کمک کنیم و گاهی باید افراد را یاری کنیم که این خیر جمعی است.»
روحانی تصریح کرد: «به‌عنوان یک خادم به صراحت عرض می‌کنم که هیچ نیازی بالاتر از مساله اشتغال جوانان نیست و هیچ خیری بالاتر از زمینه سازی برای اشتغال نسل جوان نیست به ویژه آنها که مشکل جسمی دارند. به‌عنوان مثال وقتی شنیدم که شرکت تولیدی همه کارگران خود را از افراد معلول انتخاب کرده، خوشحال شدم. اگر می‌خواهیم کمکی کنیم بهترین کمک اشتغال برای فردی است که دارای مشکلات جسمی و ذهنی است.»