صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
تمامی محصولات غذایی تراریخته ملزم به درج برچسب هستند

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، مهرناز خیراندیش با اعلام این مطلب اظهار داشت: «محصولات غذایی تراریخته در صورتی مجوز مصرف از سازمان غذا و دارو می گیرند که تمام مفاد ذکر شده در دستورالعمل اجرایی مربوطه را رعایت کرده و این محصولات غذایی ابتدا باید در خود کشور مبدا ، مجوز مصرف انسانی داشته باشند.»
خیراندیش افزود: «از هر چند نمونه درخواست مجوز برای محصول غذایی تراریخته، تعدادی نمونه جهت بررسی‌های لازم از نظرصحت ادعا به آزمایشگاه‌های مرجع یا همکار مورد تائید، ارسال می‌شود.» وی اضافه کرد: «تمام محصولات غذایی تراریخته موجود در بازار کشور دارای تائیدیه مصرف در کشورهایی مانند کشورهای عضواتحادیه اروپا ، ژاپن و کره جنوبی هستند.»
خیراندیش تاکید کرد: «سازمان‌های بین‌المللی معتبری مانند سازمان امنیت غذایی اروپا (EFSA ) ارزیابی خطر محصولات تراریخته برای سلامت انسان را بررسی و تائید کرده است.»
گفتنی است سازمان غذا و دارو پیش از این اعلام کرده بود که برخی محصولات غذایی در بازار وجود دارند، مجوز هم گرفته‌اند، اما اعلام نکرده‌اند که دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته هستند و هنگام بررسی سطح بازار، تراریخته بودن آنها مشخص شده است. از سوی دیگر حدود 90درصد سویای تولید شده و روغن آن در سراسر جهان تراریخته است.
بنابراین اگر روغن سویای تراریخته نمی‌خواهیم کلا باید روی مصرف این روغن خط بکشیم چون90درصد تولید آن تراریخته است؛ مباحثی از این دست موجب شده است تا با وجود برخی انتقادات، سازمان غذا و دارو بر مجوز داشتن محصولات تراریخته اصرار ورزد چراکه این محصولات به هرحال به علت نیاز به بازار عرضه می شوند و این سازمان تاکنون به چند مورد روغن تراریخته مجوز اعطا کرده است. همچنین دولت یازدهم نیز در پی قانونی سازی محصولات تراریخته در برنامه ششم توسعه است.