تاسیس داروخانههای سنتی تهدیدی برای داروخانههای کشور نیست
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از وبدا، رسول دیناروند با بیان اینکه تاسیس داروخانههای سنتی تهدیدی برای داروخانههای کشور نیست، گفت: «ابلاغ آئین نامه " تاسیس داروخانههای طبیعی و سنتی" اولین بار حدود 17سال پیش و در سال 77 مطرح و برای دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.»
وی با اشاره به صحبت داروسازان مبنیبر اینکه تاسیس داروخانههای سنتی منجر به برهم ریختن نظام داروخانهها میشود، گفت: «چنین چیزی امکان ندارد؛ یعنی نگرانی است که بیشاز حد بزرگ شده است. البته داروسازان حق دارند که نظراتشان را بگویند و ما هم با انجمن داروسازان در ارتباط هستیم و نظراتشان را میدانیم و فکر میکنم که تاکنون نیز وزارت بهداشت نشان داده است که به نظرات صنف داروسازان بیتوجه نبوده است.»
دیناروند ادامه داد: «توجه وزارت بهداشت تا حدی است که زمانیکه "تعرفه حق فنی" از سوی دیوان عدالت اداری باطل شده بود، وزیر بهداشت ایستادگی و پیگیری کردند و طی جلساتی که با دیوان عدالت اداری صورت گرفت، تعرفه حق فنی پایدار شد. وزیر بهداشت و مجموعه وزارت بهداشت برای تلاش داروسازان احترام قائل است و آنها را بهعنوان حلقه و جزئی از نظام درمانی کشور میداند که حضورشان ضروری است و معتقد است باید تقویت شوند.»
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اطمینان دارم این آییننامه آسیبی به داروسازی کشور نمیرساند، افزود: «ممکن است برخی از اعتراضات هم شائبه یارگیری صنفی برای انتخابات انجمن داروسازان داشته باشد که برخی بخواهند از این موضوع سوءاستفاده کنند. البته گروهی از داروسازان نیز موافق این آییننامه هستند. به هرحال جامعه داروسازان20هزار نفر هستند و ما به اعتراض نیم تا یک درصدی این جمعیت هم گوش میدهیم و تا آنجایی که امکان داشته باشد، نقطه نظرات آنها را در نظر میگیریم.»
دیناروند گفت: «این آییننامه در دورههای متعدد وزارت بهداشت پیگیری شده است و به دلایلی درحد مطلوب به نتیجه نرسیده و اکنون هم ممکن است در این زمان به حد مطلوب، اجرایی نشود، اما اینکه ما سدی برای این کار قائل شویم، خوب نیست. یعنی ممکن است داروسازی علاقمند باشد در این حوزه کار کند، بنابراین باید شرایط فعالیت برای همه فراهم شود و این برعهده ماست.»
وی در ادامه افزود: «داروخانههای موجود در کشور هیچ منعی برای فعالیت در حوزه داروهای طبیعی ندارند. یعنی خط کشی برای داروخانههای موجود و آنهایی که قرار است تاسیس شوند، وجود ندارد و ما نیز آنها را تشویق میکنیم که داروهای گیاهی را عرضه کنند.» دیناروند با بیان اینکه نگرانی داروسازان از اجرایی شدن این آییننامه بیشاز حد بزرگ شده است، اظهار کرد: «داروهایی که در فهرست رسمی کشور هستند، به هیچ عنوان در این داروخانهها(گیاهی و طبیعی) اگر هم تاسیس بشوند، عرضه نخواهند شد. زیرا در این داروخانهها صرفا فرآوردههای طبیعی عرضه خواهد شد.»
دیناروند تصریح کرد: «سقف داروهای گیاهی حدود پنج درصد کل بازار کشور است و تصور برخی از داروسازان مبنیبر اینکه 25درصد داروهای کشور فرآوردههای طبیعی و در این داروخانهها قابل عرضه هستند، صحیح نیست.»
رئیس سازمان غذا و دارو خواستار مشارکت انجمن و صنف داروسازان در تدوین ضوابط شد تا نگرانی همه درنظر گرفته شود و مشکلی برای داروخانههای موجود پیش نیاید. دیناروند گفت: «تعداد پزشکانی که در حوزه طب سنتی فعالیت میکنند، کم است. یعنی در سالهای اخیر تعداد کمی داروساز سنتی و اطبایی که در این حوزه فعالیت کنند در کشور تربیت شده است و البته ما نباید افرادی که علاقمند کار در این حوزه هستند را از این خدمت محروم کنیم؛ بنابراین وزارت بهداشت این افراد را تشویق هم میکند.»