افزایش 10درصدی مصرف سرانه شیر در کشور
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، زهرا عبداللهی با اشاره به اینکه مصرف سرانه گروه لبنیات در کشور 60 تا 70 کیلوگرم در سال است درحالی که این عدد در کشورهای اروپایی معادل 300 کیلوگرم است، گفت: «مصرف شیر و دیگر فرآوردههای لبنی جایگاه خود را در سبد غذایی مردم از دست داده است و مردم هزینه زیادی را برای مصرف نوشابههای قندی و فستفودها پرداخت میکنند.»
عبداللهی گفت: «براساس برنامهریزیهای انجام شده میزان مصرف سرانه شیر و لبنیات تا پایان سال 10درصد افزایش مییابد.» وی افزود: «به همین علت سن ابتلا به پوکی استخوان به 30 تا 35 سال رسیده و علاوه بر این بیماری دیابت، چاقی و اضافه وزن و انواع سرطانها شیوع پیدا کرده است.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: «برای ایجاد تعادل غذایی و حفظ سلامت باید مصرف شیر و فرآوردههای لبنی در برنامه غذایی گنجانده شود و مردم میتوانند با هر بودجه ای و با مدیریت بودجه خویش مواد غذایی سالم را در سبد غذایی بگنجانند و به جای خرید نوشابه، فست فود، شیرینی و شکلات، شیر و لبنیات خریداری و مصرف کنند.»
عبداللهی تغییر الگوی فرهنگ تغذیه را از مهمترین برنامههای وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت دانست و گفت: «برنامه آموزش همگانی تغذیه سالم با همکاری رسانههای جمعی و کارشناسان شبکههای بهداشت درمانی در سراسر کشور اجرا میشود.» وی افزود: «برنامه ارتقای فرهنگ مصرف شیر با همکاری سازمان بهزیستی برای آموزش مربیان و والدین اجرا میشود.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: «برنامه شیر در مدرسه از دیگر طرحهای توسعه فرهنگ مصرف لبنیات است که در مدارس با توزیع رایگان شیر اجرا میشود.» عبداللهی افزود: «از سال گذشته به منظور بهبود وضعیت تغذیه دانشآموزان شیر غنیشده با ویتامین D در اختیار دانشآموزان قرار گرفته است.»
وی گفت: «همچنین براساس تفاهمنامه مشترک وزارت بهداشت با وزارت آموزش و پرورش عرضه انواع شیر کمچرب در بوفههای مدارس اجباری است و در کنار این اقدام برنامههای آموزشی مصرف شیر نیز با همکاری مراقبان بهداشت در طرح سلامت اجرا میشود.»
عبداللهی از اجرای طرح بسیج افزایش مصرف شیر و لبنیات خبر داد و افزود: «این طرح در 6ماه دوم سال در سراسر کشور با همکاری بسیج، شهرداری، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت به منظور افزایش مصرف شیر اجرا خواهد شد. البته هماکنون سرانه مصرف روزانه شیر و لبنیات حدود 190گرم است درحالی که باید به 250گرم در روز برسد.» وی افزود: «براساس برنامهریزیهای انجام شده میزان مصرف سرانه شیر و لبنیات تا پایان سال 10درصد افزایش مییابد.»