صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
آخرین وضعیت تب کریمه کنگو در کشور

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از وبدا، محمدمهدی گویا با تاکید بر اهمیت تمایز بین موارد قطعی و مشکوک ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو، خاطرنشان کرد: «علائم این بیماری با برخی از بیماری‌های دیگر تشابه دارد، بنابراین موارد قطعی ابتلا به این بیماری برای ما اهمیت دارد.»
وی تعداد موارد قطعی ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور را در سال گذشته 53 و در سال جاری 33مورد عنوان کرد و افزود: «موارد قطعی این بیماری معمولا در فصول بهار و تابستان رخ می‌دهد و در فصول پاییز و زمستان معمولا موردی در کشور اتفاق نمی‌افتد، اما امسال تا کنون چهار مرگ ناشی از این بیماری در کشور ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر بوده است.» گویا تاکید کرد: «سال گذشته در برخی موارد شاهد انتقال عفونت در بیمارستان‌ها بودیم و فرد مبتلا به این بیماری، کادر درمانی را آلوده می‌کرد، اما خوشبختانه امسال تاکنون حتی یک مورد از انتقال عفونت در بیمارستان‌ها را نداشته‌ایم.»
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با تایید ابتلای قطعی چهار نفر در مازندران به تب کریمه کنگو، گفت: «روند بیماری تب کریمه کنگو در کشور نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.» وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از حیوان به انسان منتقل می‌شود، افزود: «معمولا افرادی که مورد گزش کنه بر روی بدن قرار می گیرند یا افرادی که مبادرت به ذبح حیوانات بدون رعایت نکات بهداشتی توصیه شده می‌کنند، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.»
گویا با اشاره به تفاوت ذبح حیوانات درحال حاضر و زمان‌های گذشته، از ذبح‌کنندگان حیوانات خواست تا با لباس مناسب، دستکش و محافظت‌کننده‌های صورت اقدام به ذبح کنند؛ چراکه در غیر این‌صورت ممکن است به تب کریمه کنگو یا بیماری‌های دیگر منتقله از حیوان به انسان مبتلا شوند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: «تمام سعی و تلاش خود را برای اطلاع‌رسانی برای روستاییان، افراد شاغل در کشتارگاه‌ها و افرادی که حیوانات را ذبح می‌کنند و یا افرادی مانند زنان خانه‌دار به کار گرفتیم؛ زیرا زنان خانه‌دار اگر قصد استفاده از گوشت تازه ذبح شده را بدون رعایت نکات بهداشتی که مهم‌ترین آن، استفاده از دستکش است را داشته باشند، ممکن است به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شوند.»
گویا تصریح کرد: «بیماری تب کریمه کنگو در حیوان علائم بارزی ندارد و ممکن است ظاهر حیوان سالم، اما ناقل ویروس و بیماری باشد؛ بنابراین رعایت نکات بهداشتی در هر حیوانی که نگهداری یا ذبح می‌شود، اصل اساسی در پیشگیری از این بیماری است.»