ابلاغ رویکردهای جدید اعتباربخشی به بیمارستانها
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت درمان وزارت بهداشت، محمد آقاجانی با اشاره به ابلاغ شیوههای جدید اعتباربخشی به بیمارستانها، گفت: «اعتباربخشی بیمارستانها موثرترین ابزار و روش برای ارتقای کیفیت و جلب رضایت و اعتماد عمومی از خدمات بیمارستانی در دنیا محسوب میشود. این اعتبار بخشی مشتمل بر 248 استاندارد و 903 سنجه بوده و براساس آن بیمارستانهای کشور به چهار درجه، رتبهبندی میشوند و قیمت خدمات متناسب با رتبه کیفی خواهد بود.»
آقاجانی افزود: «تدوین این استانداردها حاصل یکسال کار مستمر معاونت درمان وزارت بهداشت، اساتید و صاحب نظران دانشگاهی و مدیران مراکز خصوصی است. در تدوین این سنجهها 123 کارشناس شرکت داشتهاند.» معاون درمان وزارت بهداشت رویکردهای جدید در اعتباربخشی را برشمرد و گفت: «رویکردهای جدید در اعتباربخشی عبارتند از اجتناب از مستندسازی غیرضروری و کاهش بروکراسی و تبدیل مستندات کاغذی به الکترونیکی که حاصل آن اختصاص زمان بیشتر به مراقبت از بیماران توسط کادر درمانی است. همچنین در اعتباربخشی قدیم حجم استانداردها بسیار زیاد ولی فاقد عمق کافی بود، در حالی که در اعتباربخشی جدید از حجم استانداردها کاسته و در عین حال به عمق آنها افزوده شده است.»
وی افزود: «از طرفی در این نسل از اعتباربخشی، وزن سنجهها براساس تاثیرشان بر نتیجه نهایی عملکرد بیمارستان، متفاوت خواهد بود. بهطوری که سه نوع سنجه طراحی شده است و شامل سنجههای تک بعدی، دو بعدی و سه بعدی میشوند. براین اساس تک بعدی صرفا یا زیرساختی و یا فرآیندی است. دو بعدی در برگیرنده زیرساخت و فرآیند است و سه بعدی هر سه وجه زیرساخت، فرآیند و نتیجه را دربر میگیرد و اگر زیرساخت فراهم و حتی فرآیند هم برقرار باشد، اما نتیجه حاصل نشده باشد، امتیاز صفر خواهد بود. بنابراین سنجههای سه بعدی بیشترین وزن امتیاز را خواهند داشت.»
آقاجانی افزود: «بیمار محوری و تمرکز بر خدمات بالینی، وظیفه محوری به جای بخشمحوری، توجه به اهمیت کار گروهی در بهبود مستمر کیفیت خدمات مراقبتی، تاکید ویژه بر ارتقای ایمنی بیماران، درنظر گرفتن الزامات و استانداردهای بینالمللی، توانمندسازی کارکنان، برنامهریزی برای افزایش انگیزه کارکنان، زمینهسازی مشارکت فعال پزشکان در پیادهسازی استانداردهای مرتبط با درمان، توجه خاص به کیفیت خدمات هتلینگ بیمارستانی و ورود ارزشهای ایجاد شده در طرح تحول نظام سلامت به اعتباربخشی برای نهادینه کردن و پایدارسازی آنها و حفظ دستاوردها از دیگر رویکردهای جدید در اعتباربخشی است.»
معاون درمان تصریح کرد: «براین اساس انتظار میرود با اجرای این استانداردها در بیمارستانهای کشور شاهد بهبود ایمنی بیمار، کاهش خطاها، افزایش رضایتمندی مردم، ارتقای کیفیت خدمات اقامتی، پزشکی و پرستاری باشیم. بنابراین باید توجه کرد که در اعتباربخشی جدید، درجهبندی بیمارستانها به عملکرد و واقعیتهای موجود در هر بیمارستان نزدیکتر خواهد بود و بالطبع اعتماد عمومی بیشتر جلب خواهد شد.»