داشتن مجوز تولید یک فرآورده به معنای مفید بودن محصول نیست
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، رسول دیناروند در آستانه برگزاری همایش ملی اعطای نشان ایمنی و سلامت، گفت: «متاسفانه آمارها نشان میدهد که بیش از یک سوم مرگ و میرها متوجه بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها است که اینها نیز عموما به سبک زندگی و شیوه تغذیه مرتبط است.»
دیناروند با اشاره به اینکه در افزایش آمار بیماریهای ناشی از غذای ناسالم در تمام دنیا تغییر شیوه زندگی مصداق تعیینکننده است، افزود: «کاهش سیر صعودی این اتفاق دور از ذهن نیست و میتوان با برنامهریزی، آن را کنترل کرد.» وی با بیان اینکه درحال حاضر بیش از نیمی از مردم اضافه وزن دارند، گفت: «برای اینکه بتوانیم روند نزولی در بروز بیماریهای وابسته به غذا را کاهش دهیم باید اقدامات زیادی را صورت دهیم.»
دیناروند خاطرنشان کرد: «باتوجه به اینکه از منظر امنیت چه بعد سلامت و چه بعد غذا، دارو و درمان آن، قانون مسئولیت را به وزارت بهداشت واگذار نموده است؛ سازمان غذا و دارو نیز وظایف سنگینی در این خصوص دارد که باید به آنها جامه عمل بپوشاند که یکی از آنها تولید فرآوردههای غذایی با معیارهای سلامتی بالا است.»
به گفته معاون وزیر بهداشت، از ۱۰سال پیش تاکنون وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو سیاستهای سلامت محور را در این زمینه اجرا کردهاند که میتوانیم به پروسه اعطای نشان ایمنی و سلامت اشاره کنیم که در سال۸۶ با هدف تشویق صنعت به ارتقای محصولات، آن را آغاز نمودیم تا براساس آن بتوانیم ضمن توسعه فرآوردههای غذایی سلامتمحور از صنایعی که در این راستا گام برمیدارند نیز تقدیر کنیم.
دیناروند درباره اهمیت برگزاری همایش ملی اعطای نشان ایمنی و سلامت گفت: «یکی از دغدغههای جدی مردم در تمام دنیا، امنیت و سلامت است. به همین دلیل باید توجه داشت مجوز تولید و ساخت یک فرآورده که سازمان غذا و دارو صادر میکند لزوما به معنای مفید بودن آن نیست بلکه نشانه رعایت حداقل استانداردهای تولید در یک محصول است.
وی افزود: «به همین دلیل و در راستای ترغیب صنایع تولیدی فرآوردههای غذایی به ارتقاء سلامت در محصولات خود به آنهایی که فاقد مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک بوده، کاهنده یا به حداقل رساننده میزان کالری فرآورده از طریق کاهش مصرف کربوهیدراتهای ساده و چربیها باشند یا میزان نمک مصرفی را به به حداقل برسانند و استفاده از مواد افزودنی و مواد اولیه طبیعی و ارگانیک را در محصولات خود توسعه بدهند نشان ایمنی و سلامت اهدا میگردد.»
رئیس سازمان غذا و دارو یادآور شد: «تولید بهداشتی و صنعتی فرآوردههای سنتی و عاری بودن فرآورده از سموم قارچی، باقی مانده سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی، عوامل آلودگی بیولوژیک هورمونها و عوامل آلرژن ازجمله دیگر معیارهای یاد شده برای درج نشان ایمنی و سلامت به شمار میآید.»
دیناروند، به سایر ویژگیهایی که برای اهدای نشان ایمنی و سلامت مورد نظر اعضای کمیته عالی اعطای نشان ایمنی و سلامت بوده است، اشاره کرد و افزود: «درج نشانگر تغذیهای یا به بیان شناخته شدهتر چراغ راهنمای تغذیهای کاهش نمک، شکر و چربی و همچنین درج نشان حلال با اخذ مجوز از مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران است.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «سازمان غذا و دارو به موجب قوانین و اسناد بالادستی مسئولیتهای جدی در این حوزه دارد ضمن اینکه تولیت حوزه سلامت طبق سیاستهای ابلاغی تعیین شده توسط مقام معظم رهبری به وزارت بهداشت واگذار گردیده و تکلیف حوزه سلامت برای دستگاه های اجرایی و قانونگذار روشن است.»
همایش اعطای نشان ملی ایمنی و سلامت، روز یکشنبه ۵ اردیبهشت ساعت ۹:۳۰ صبح در سالن همایشهای صداو سیما برگزار میشود.