نصب چراغ راهنمایی روی خوراکیها تا پایان سال
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، مجید حاجیفرجی درباره نحوه همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با وزارت بهداشت درزمینه کالاهای آسیبرسان، گفت: «ما در بدنه ماده 37قانون که اکنون دائمی شده است، جزء اعضای اصلی هستیم و چند ماه قبل هم بررسی و تدوین استانداردهای تعاریف کالاهای آسیبرسان ازسوی معاونت بهداشت به ما سپرده شد.»
حاجیفرجی با بیان اینکه تدوین تعاریف کالاهای آسیبرسان بسیار حائز اهمیت است، افزود: «مهم است که به چه کالایی آسیبرسان میگوییم. در ماده قانونی برنامههای توسعه ذکر شده که هر سال وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو باید لیستی از فهرست کالاهای آسیبرسان ارائه کند تا مردم و کارخانجات بدانند که چه چیزی را به چه صورت تولید کنند. البته این موضوع کار سنگینی است و امیدواریم که پیش رود.»
وی در پاسخ به سوالی درباره روند برچسبگذاری کالاها، اظهار کرد: «در زمینه برچسبگذاری ما همکار سازمان غذا و دارو و عضو کمیسیون فنی غذا هستیم. این اقدام از بهمنماه سال گذشته توسط سازمان غذا و دارو آغاز و آموزشهای لازم به کارخانجات داده شد و چراغ راهنمایی به آنها ارائه شد.»
حاجیفرجی تصریح کرد: «در نتیجه کارخانجات کار را آغاز کردند و قرار است تا پایان سال تمام کارخانجاتی که فرآورده صنعتی تولید غذا را دارند، بتوانند این برچسبها را بهصورت چراغ راهنمایی نصب کنند تا مردم با یک نگاه متوجه شوند که چه کالایی سالمتر است و چه کالایی میتواند از بعد چربی، نمک و شکر به خطر نزدیک میشود.»
وی با بیان اینکه فعلا سه بعد چربی، نمک و شکر بررسی میشود، تاکید کرد: «کارخانجات نمیتوانند از انجام این کار سرباز زنند؛ چراکه پروانه آنها باید توسط سازمان غذا و دارو تمدید یا مجوز داده شود. البته به آنها زمان لازم داده شده؛ زیرا کار سخت و هزینهبری است ولی ابلاغ آن انجام شده و درحال پایش است.»