برنج دستکاری شده ژنتیکی تولید داخل تاییدیه سازمان غذا و دارو ندارد
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سلامت نیوز، رسول دیناروند درباره محصولات دستکاری شده ژنتیکی و خطرات احتمالی این محصولات، گفت: «برخورد دنیا با محصولات دستکاری شده ژنتیکی این است که باید مصرف کننده بداند غذایی که مصرف میکند دستکاری شده ژنتیکی(تراریخته) است ضمن اینکه ضابطه سازمان غذا و دارو هم همین را میگوید.»
دیناروند با تاکید بر اینکه اجازه واردات به محصولات تراریختهای که نامشخص است را نمیدهیم؛ گفت: «اگر محصول تراریختهای پرونده شفافی داشت و اعتبار بینالمللی داشته باشد از سازمان غذا و دارو اجازه واردات میگیرد اما موظف است برروی بستهبندی محصول، تراریخته بودن آن را ذکر کند. این برخورد حرفهای و علمی با این محصولات است اما اینکه بخواهیم تراریخته را ممنوع کنیم چنین چیزی میسر نیست.»
وی در پاسخ به اینکه آیا کالاهای دستکاری شده ژنتیکی وارداتی به کشور برچسبگذاری میشوند، گفت:«کالاهایی که ما بهعنوان سازمان غذا و دارو اجازه واردات و برچسبگذاری آنها را میدهیم بسیار محدود است. درمورد برنج تراریخته نیز اصلا اجازه واردات این نوع برنج را ندادهایم.»
رئیس سازمان غذا و دارو در واکنش به اینکه در داخل کشور تولید برنج تراریخته را داریم؛ گفت:«تولید داخلی برنج تراریخته هنوز درحد تحقیقات است. این محصول ابتدا باید تاییدیه بگیرد و باید وزارت جهاد کشاورزی این نوع محصول را تایید کند بعد ازسوی سازمان غذا و دارو هم باید تایید شود و ورود این برنج به بازار به همین راحتی نیست.»
دیناروند در پاسخ به اینکه آیا پژوهشکده بیوتکنولوژی نتایج ارزیابی خطر بر روی برنج دستکاری شده ژنتیکی که خوراک جوجههای یک روزه به مدت 40روز بود را به سازمان غذا ودارو ارائه داده است؛ گفت:«هنوز درحد آزمایش است و باید نتایج آزمایشات را حتما به ما بدهند و اگر بخواهند محصولشان را وارد بازار کنند باید ازسوی سازمان غذا و دارو تاییدیه دریافت کنند.»
وی در واکنش به تاکید لایحه برنامه ششم توسعه به تولید و واردات انبوه محصولات دستکاری شده ژنتیکی در کشور گفت« چنین چیزی را در برنامه ششم توسعه ندیدهام. البته نمیشود درمورد تراریختهها برخورد افراط و تفریط کرد باید با این محصولات برخورد علمی مبتنی برحقایق و یافتههای بینالمللی داشت و این کار را مدیریت کرد.»