لبنیات در صدر تولید محصولات پروبیوتیک در کشور
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، حسین رستگار اظهار کرد: «تمام محصولات غذای میتوانند بهوسیله پروبیوتیکها غنیسازی شوند ؛ این درحالی است که این غنی سازی بیشتر در محصولات لبنی رخ داده است .»
رستگار از سیاستهای تشویقی برای تولید محصولات غذایی پروبیوتیک در کشور خبر داد و گفت: «به تولیدکنندگانی که اقدام به عرضه فرآوردههای پروبیوتیک غذایی میکنند، نشان ایمنی میدهیم. البته تاکنون مجوزهای زیادی برای تولید محصولات غذایی پروبیوتیک در کشور صادر شده است که کافی نیست.»
رستگار تاکید کرد: «بسیاری از فرآوردههایی که بهعنوان فرآوردههای ارتقا دهنده سلامت مردم معرفی میشود و نشان ایمنی غذا دریافت میکنند، فرآوردههای پروبیوتیک بهشمار میآیند.»
گفتنی است پروبیوتیکها ارگانیکهای زنده در فرآوردههای غذائی و مکملها بهشمار میآیند که با داشتن باکتریهای مفید، سیستم گوارشی و ایمنی بدن را حفاظت میکنند. همچنین غذاهای پروبیوتیک یاFunctional Food غذاهایی شبیه غذاهای متعارف و معمولی هستند اما زمانی که بهعنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف میشوند، مزایای فیزیولوژیک از خود نشان میدهند و علاوه بر خواص تغذیهای پایه در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای سخت و مزمن هم موثر هستند. محصولاتی که بهصورت بالقوه دارای خواص مفید و کمککننده باشند، مثل غذاهای اصلاح شده یا ترکیبات غذایی مفید که در محتوایشان علاوه بر خواص تغذیهای سنتی دارای مزایای سلامتی بخش نیز هستند، هم جزء غذاهای عملگرا بهشمار میآیند.
با وجود این غذای فراسودمند میتواند غذائی طبیعی باشد یا اینکه غذائی باشد که ترکیبات سلامت بخش به آن اضافه و ترکیبات ساختمانی مضر از آن حذف شود. در این میان غذاهایی که یک یا چند ترکیب آن مورد اصلاح قرار گرفته است نیز عملگرا یا فراسودمند به حساب میآیند.