کسری بودجه دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، علی جعفریان درباره میزان کمبود پرستار، پزشک و تخت در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: «درحال حاضر با استناد به پایینترین استانداردی که میتوان در زمینه تعداد پرستار درنظر گرفت، با کمبود حداقل 400پرستار در مجموعه بیمارستانهایمان مواجه هستیم.»
جعفریان با بیان اینکه میزان کمبود پرستار ما با درنظر گرفتن یک استاندارد خوب، حداقل 800نفر پرستار است، افزود: «از آنجایی که بیمارستانهای ما آموزشی هستند، براساس برآوردها، ما حداقل باید سالی 100هیات علمی را اضافه کنیم. همچنین در زمینه تخت در مجموعه بیمارستانهایمان با کمبود 4000تخت روبهرو هستیم. درحال حاضر میزان تختهای ما 4000تخت است و در عین حال به همین میزان هم کمبود تخت داریم. بنابراین اگر4000تخت دیگر داشته باشیم، میتوانیم خدمتی را که مردم نیاز دارند، به آنها ارائه دهیم. بهطوری که ضریب اشغال ما به حدود 70درصد رسیده، اورژانسهایمان تخلیه شده و بخش معقولی داشته باشیم؛ در این صورت همه امکاناتمان باید دو برابر شود.»
جعفریان با تاکید بر اینکه اکنون با این میزان تخت موجود اگر سالی 100هیات علمی و 800پرستار به مجموعه خود اضافه کنیم، به استاندارد میرسیم، گفت: «درحال حاضر مراکزی در دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارند که در آنها برای 32بیمار، تنها دو پرستار در یک شیفت حضور دارند. ضمنا اکنون تعداد پرستاران ما در کل دانشگاه بهازای هر تخت 1نفر بوده که عدد پایینی است.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره بودجه تعیین شده برای این دانشگاه در لایحه بودجه سال95، گفت: «لایحه پیشنهادی بودجه سال95 در دو نسخه بود، در یکی از نسخهها افزایش بودجه دانشگاههای علوم پزشکی زیاد بود و در دیگری میزان رشد بودجه دانشگاهها کمتر است.»
جعفریان افزود: «آنچه که اطلاع داریم این است که بودجه دانشگاههای علوم پزشکی به میزان هشتدرصد افزایش یافته است. اگر چنین باشد این میزان رشد مشکلات زیادی برای دانشگاهای علوم پزشکی کشور ایجاد خواهد کرد.»
وی با اشاره به مصوبه دولت مبنیبر افزایش 12 تا 15درصدی حقوق و مزایا، اظهار کرد: «زمانیکه حقوق و مزایا به میزان 12 تا 15درصد افزایش مییابد، بودجه دانشگاهها نیز باید حداقل به همین میزان رشد کند؛ چراکه قسمت عمده بودجه آموزش و پژوهش ما از بودجه عمومی پرسنلی است. حال وقتی رشد حقوق مزایا با تصویب دولت صورت گرفته، رشد بودجه دانشگاه نمیتواند کمتر از آن باشد.»
جعفریان از کسری 74میلیاردی بودجه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال94 خبر داد و گفت: «درحال حاضر بودجه عمومی ما برای کل قسمتهای آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان حدود 500میلیارد تومان است که 10درصد آن، 50میلیارد تومان میشود. این درحالی است که ما امسال با این بودجه، 15درصد کسری داریم. حال اگر در سال آینده حقوق و مزایا نیز افزایش یابد، کسریهای دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز بیشتر میشود.»