تمایل سرمایهگذاران اروپایی برای ورود به طرحهای سازمان انتقال خون پس از برجام
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، علیاکبر پورفتحالها با بیان این مطلب گفت: «سازمان انتقال خون به توسعه بازار منطقهای تامین تجهیزات و اقلام مورد نیاز طب انتقال خون میاندیشد. ضمنا ایران درزمینه علمی پژوهشی طب انتقال خون مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی است و از موقعیت علمی آموزشی ممتازی برخوردار است. البته نقش ایران در بازار منطقهای تولیدات و محصولات و تجهیزات طب انتقال خون برجسته و شاخص است.»
پورفتحالهن افزود: «قراردادی که با شرکت ماکوفارمای فرانسه برای تولید10میلیون کیسه خون داریم نیز با هدف بازار منطقهای کیسه خون است که ضمن استاندارد بالای اروپا، تولید کیسه خون با قیمت تمام شده بسیار مناسبی بدست میآید.»
وی شاخص ابتلا به هپاتیت بی و سی و اچ آی وی را در اهداکنندگان خون را یک دهم فراوانی میزان این آلودگی در جامعه دانست و گفت: «ایران با بالاترین استانداردهای جهانی برای پالایش قرارداد و سالانه 200هزار لیتر پلاسما تولید میکند. البته ظرفیت تولید 400هزار لیتر پلاسما را داریم و هدف آینده ما رسیدن به رقم 600هزار لیتر است.»
وی با تاکید بر اینکه پلاسمای ایرانی از سالمترین پلاسماهای دنیا است، گفت: «برای پالایش قراردادی پلاسما ظرفیت کار با کشورهای دیگر را نیز داریم و هدف ما راهاندازی پالایشگاههای فرآوری پلاسما در کشور است.»
پورفتحالله تصریح کرد: «پالایش قراردادی در ایران سبب ذخیره سالانه 11میلیون دلار بودجه میشود. ضمن اینکه با موقعیتی که پس از برجام و برداشتن و قانونی شدن قراردادهای بین ایران و کشورهای توسعه یافته امکانپذیر شده است، قدرت سازمان انتقال خون در گزینش شرکتها و گروههای سرمایهگذار افزایش مییابد که نتیجه آن ارائه محصولات با کیفیت بالا به مردم میباشد.»