اختلافنظر جزئی دامپزشکی و غذا و دارو در تعیین معیارهای تولید خمیر مرغ
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از خانه ملت، مهدی خلج درخصوص شرایط فعلی تولید سوسیس و کالباس گفت: «نظارت بر تولید سوسیس و کالباس جزو وظایف وزارت بهداشت است اما فلسفه استفاده از خمیرمرغ درکل جهان برای حداکثر بهرهوری از گوشت موجود در مرغ بوده و به این صورت است که کل اسکلت مرغ باید تبدیل به خمیر مرغ شود.»
خلج با بیان اینکه درکشورمان با انبوهی از تولید گوشت مرغ مواجه هستیم، افزود: «میتوان مرغهای پایان دوره تخمگذار و مادر که به مرغ دیرپز مشهور است را در کارگاههای بهداشتی تولید خمیرمرغ تحت نظارت سازمان دامپزشکی به خمیرمرغ تبدیل کرد.»
وی با تاکید بر اینکه این نوع تولید خمیرمرغ کاملا بهداشتی بوده و در اروپای غربی و آمریکای شمالی مورد استفاده قرار میگیرد، تصریح کرد: «البته در کشور ما نیز مبانی تولید و معیارهای میکروبی و نظامنامه بهداشتی تولید خمیرمرغ منطبق بر ضوابط اتحادیه اروپا است.»
خلج با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی کشور، سازمان غذا ودار و موسسه استاندارد به توافق برای تولید خمیر مرغ از استحصال مرغ در کشتارگاهای صنعتی و تحت نظارت دامپزشکی دست پیدا کردهاند، گفت: «البته در جزئیات کارشناسی اختلافنظرهای محدودی وجود دارد که درحال بررسی است، بنابراین استفاده کامل از لاشه یک مرغ استحصال شده در کشتارگاه های صنعتی طیور تحت نظارت سازمان دامپزشکی است.»
وی درخصوص برخی اظهارنظرها مبنیبر ورود دامهای آلوده به کشور و شیوع برخی بیماریها مانند آنفلوانزای خوکی و بزی، گفت: «نشت دام آلوده از استان سیستان به هیچ استانی از کشور صورت نمیگیرد، اما اگر دامی هم وارد کشور شود تحت نظارت بهداشتی قرار گرفته و قرنطینه میشود و پس از احراز سلامت در کشتارگاهها کشته شده و گوشت بدون استخوان آن بستهبندی میشود، بنابراین آنفلوانزای خوکی قابل انتقال ازطریق گاو و گوسفند نیست.»