نمیتوان طرح تحول نظام سلامت را بهدلیل کمبود بودجه متوقف کرد
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از روزنامه شهروند، محمدحسین قربانی گفت: «اگر نشود روند بودجه را براساس نیازمندیهای حوزه سلامت تعیین کرد، نظام سلامت با مشکل مواجه میشود؛ اما در عین حال انتقادی بر عملکرد وزارت بهداشت وارد است. مثلا وزارت بهداشت اشتباهی که کرد این بود که تمام اولویتاش را بر درمان متمرکز کرد؛ البته تا حدودی حق داشت؛ چراکه بخش درمان روی زمین مانده بود، اما برای درمان حتی اگر تمام بودجه سالجاری کشور هم هزینه شود باز هم سیریناپذیر است چراکه نیازمندیهای این حوزه بسیار زیاد است. البته قرار است در سال ٩۵، ٣٠درصد از بودجه نظام سلامت، به موضوع بهداشت و پیشگیری اختصاص پیدا کند.»
قربانی به منابع پایدار وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: «ما باید دولت را مجاب کنیم تا یکدرصد ارزش افزوده را که سهم وزارت بهداشت است، مصوب کند. این سهم در قانون برنامه ششم توسعه هم درنظر گرفته شد، البته این موضوع در بودجه سال ٩۴ هم درنظر گرفته شد و دایمی شدن آن هم مدنظر قرار داشت؛ اگر دولت همین را به نظام سلامت پرداخت کند، قطعا این وزارتخانه با کسری بودجه مواجه نمیشود.»
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به سرانه بیمه در کشور، اظهار داشت: «ما در نظام سلامت تعرفهها را افزایش دادیم؛ اما برای آن سرانه بیمهای درنظر نگرفتهایم، همین باعث میشود تا مطالبات مراکز درمانی از سازمانهای بیمهگر بالا رود، که این هم به خاطر واقعی نبودن سرانهها است.»
قربانی با بیان اینکه مجلس پذیرفته است تا یکدرصد سهم وزارت بهداشت در ارزش افزوده دائمی شود، اضافه کرد: «با دایمی شدن این سهم وزارت بهداشت، دیگر نیازی نیست که تمام بودجه برای درمان هزینه شود. البته درحال حاضر با تصمیمهایی که گرفته شده منابع نظام سلامت ساماندهی شدهاند؛ چراکه طرحهایی که تاکنون اجرا شده، قابل برگشت نیست و نمیتوانیم سهم پرداخت مردم را که حالا ۵درصد است، به ٣۵درصد برسانیم.»
قربانی به کسری بودجه وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: «ما در این ارتباط از دولت گلایه داریم؛ رقم دقیق آن را نمیدانم اما بههرحال بخشی از آن نشات گرفته از ناهماهنگیهایی است که میان این وزارتخانه و وزارت رفاه وجود دارد. البته بهتر است برای حل مشکلات بودجهای، این دو وزارتخانه مشکلات خود را با سازمان مدیریتوبرنامهریزی مطرح کنند.»