احتمال بروز سندروم متابولیک در ورزشکاران
به گزارش سپیدآنلاین شیدفر در مصاحبه گفتوگو با ستاد خبری همایش مکملهای غذایی و رژیمی بیان کرد: «در حال حاضر آمار جهانی حاکی از آن است که مکملهای غذایی یکی از پرفروشترین صنایع در دنیا به حساب میآید و مصرف این نوع مکملها در دنیا به طور عام رو به فزونی است.» به گفته این استاد دانشگاه مصرف مکمل در کشورهای مختلف بسته به جمعیت هر کشوری متنوع است و در حال حاضر در کشور ما مصرف مکملهای رژیمی و به خصوص ورزشی به دلیل تخصصی شدن ورزشها از یک سو و نیاز به اندامی متناسب در جوانان و نوجوانان بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.» وی همچنین بیان کرد: «سندروم متابولیک در حال حاضر به بیماری شایعی در جامعه تبدیل شده است که متاسفانه یکی از مهمترین دلایل بروز آن، الگوی نادرست زندگی است. در صورتی که ورزشکاران هم الگوی غذایی سالم نداشته باشند یا الگوی غذایی آنها متنوع نباشد، افزایش وزن که باید به توده عضلانی تبدیل شود، توده چربی خواهد شد و در نتیجه ریسک ابتلابه این بیماری در آنها بالا میرود.»
شیدفر در ادامه توضیحات خود با بیان این موضوع که در این حالت مصرف مکملها برای جامعه ورزشی ضروی است، توضیح داد: «تعداد مکملهای غذایی زیادی در حال حاضر موجود است که حاوی پتاسیم یا منزیم هستند و در صورتی که فردی به فشار خون بالا مبتلا باشد، با مصرف این نوع مکملهای حاوی پتاسیم یا منزیم میتواند بیماری خود را درمان کند. به شرط آنکه روند درمان خودسرانه نباشد و مصرف مکمل زیر نظر متخصص باشد.»
این استاد دانشگاه با تاکید بر نحوه شناسایی مکملهای سالم از قاچاق و تقلبی تاکید کرد: «در حال حاضر شناسایی مکملهای سالم به راحتی صورت میگیرد و کافی است که اولا مورد تایید وزارت بهداشت باشد و ثانیا از محل مناسب خریداری شده باشد. اما نکته حائز اهمیت نحوه مصرف و نوع مکملهاست. چراکه حتی مکملهای غذایی مورد تایید وزارت بهداشت هم اگر زیادی مصرف شوند نتیجه معکوس خواهند داشت. از طرفی متاسفانه برخی ورزشکاران بیتوجه به نوع حرفه ورزشی و سن و دیگر فاکتورهای تعیین کننده اقدام به مصرف مکملهای غذایی و ورزشی میکنند که عدم توجه به این تفاوتها در هر فرد می تواند خطرآفرین باشد.»
شیدفر خاطرنشان کرد: «مصرف مکملها به عنوان یک اصل کلی در همه منابع صادق است. در مواردی که میزان دریافتی مواد غذایی کم باشد، فرد باید مکمل مصرف کند. این نوع مواد دریافتی با توجه به مناطق جغرافیایی متفاوت خواهد بود. برای نمونه در ساکنان مناطق سردسیر با کمبود ویتامین D مواجه هستند که میبایست مکمل مصرف کنند. حتی ممکن است به تصور خودمان، سفره غذایی ما کامل باشد، اما برخی از مواد موردنیاز بدنمان در آن به میزان کم وجود داشته باشد و میزان موردنیاز بدن از مواد مغذی تامین نشود؛ بنابراین استفاده از مکملهای غذایی را اجتنابناپذیر میدانیم.»