نیمی از عوامل بیماریزا مشترک بین انسان و دام است
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، فهام خامسیپور با بیان اینکه تاکنون حدود 1800 عامل بیماری زا شناسایی شده است، اظهار کرد: 50 درصد این بیماریها مشترک بین انسان و دام است و حدود 150 مورد بیماریهای ناپدید هستند. تب مالت، سالک، سیاه زخم، کیست هیداتید از جمله مهمترین بیماریهای مشترک بین دام و انسان است. برای بیماریهای ناپدید در این زمینه میتوان به جنون گاوی و آنفلوآنزا اشاره کرد.
وی افزود: از عوامل بروز بیماری میتوان به روابط غذایی بین انسان و دام اشاره کرد، استفاده از پوست و پشم حیوانات، از راه تنفس، ارتباط با حیوانات خانگی و ناقلین بیماری (سالک) نیز باعث انتقال بیماری میشود.
عضو سازمان نظام دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به شیوع آنفلوانزای حاد مرغی از پرندگان مهاجر وحشی به ایران، گفت: این بیماری علائم بالینی خاصی ندارد، مشکلات حاد تنفسی در حیوان یکی از علائم این بیماری است که مشاهده میشود. پاکسازی و ضدعفونی کردن سالنهای مرغداری از مهم ترین راهکارهای مقابله با این بیماری است.
خامسیپور درخصوص اهداف اصلی برگزاری همایش ملی بیماریهای مشترک بین دام و انسان اظهار کرد: چند دهه است که بیماریهای مشترک بین دام و انسان منابع انسانی و دامی را درگیر کرده و این یک مشکل بسیار جدی در کل کشور محسوب میشود. عوامل میکروبی، ویروسی، قارچی و باکتریایی از جمله عواملی است که باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامتی انسان و دام میشود.
وی افزود: این همایش فصل مشترکی بین حرفه پزشکی و دامپزشکی ایجاد میکند تا پزشکان به عنوان افراد درمان کننده و دامپزشکان به عنوان افرادی که بیماریهای دام را تشخیص میدهند در این زمینه فعالیت مشترک داشته باشند. عضو سازمان نظام دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در سالهای اخیر همایشی به این عنوان برگزار نشده و نیاز به برگزاری آن احساس میشود، افزود: سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت سالانه خسارت بسیار زیادی از نظر اقتصادی متحمل میشوند. نیاز به ارتباط علمی بین رشتههای مختلف به شدت احساس میشود.
خامسیپور با اشاره به اینکه آخرین فرصت دریافت مقالات 20 بهمن ماه بوده است، گفت: 276 مقاله دریافت کردهایم که از این تعداد 206 مقاله پذیرفته شد. از میان مقالات پذیرفته شده 18 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی به صورت پستر ارایه خواهد شد.
وی با بیان اینکه این همایش 27 محور دارد، تصریح کرد: از مهمترین محورهای آن میتوان به بیماریهای مشترک باکتریایی، قارچی، ویروسی، انگلی، اپیدمیولوژیهای بیماریهای مشترک، پاتولوژی بیماریهای زنونیک و بیماریهای منتقله از طریق غذا اشاره کرد.
پژوهشگر پژوهشی دانشکده علوم پزشکی سبزوار درخصوص همایشهای قبل اظهار کرد: سازمان نظام دامپزشکی چندین همایش در گذشته با عناوین مشابه برگزار کرده است اما این اولین همایش برگزار شده در خصوص بیماریهای مشترک بین انسان و دام در اصفهان است.