مرغهای تولید داخل هورمون ندارند
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، مسعود هاشمزاده در نشست خبری گفت: نگرانی برخی از مردم درباره رشد سریع مرغهای صنعتی با استفاده از هورمون به طور کامل نابجا است و این که برخی پزشکان به این موضوع دامن می زنند، جای تعجب دارد.
وی علت اصلی رشد این نوع مرغها را اصلاح نژاد، بهبود شرایط تغذیهای و بهبود شرایط مدیریتی نگهداری و پرورش عنوان کرد و گفت: روند اصلاح جوجه و به دنبال آن مرغ، یک روند جهانی است و مختص کشورمان نیست.
هاشمزاده افزود: سرانه مصرف مرغهای اصلاح نژاد شده در همه جهان بیش از ایران است و در اروپا و آمریکا بالای 50 کیلو مصرف سرانه است. مصرف سرانه این نوع مرغ در ایران حدود 23 کیلوگرم است اما بحثهای غیر کارشناسی در باره آن بسیار است. معاون تشخیص و درمان دامپزشکی عامل دوم رشد سریع مرغهای صنعتی را بهبود شرایط تغذیهای ذکر و خاطرنشان کرد: اختصاص سهمیه غذایی محاسبه شده و استفاده به موقع و بهینه از ویتامینها سبب شده شرایط تغذیهای این مرغها بهتر شده و این امر به رشد سریع آنها منجر شود.
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور بهینه شدن شرایط مدیریتی مراکز پرورش مرغهای صنعتی را از دیگر عوامل موثر در افزایش سرعت رشد این نوع مرغها برشمرد. وی یادآور شد: استفاده از هورمون برای مرغداریها نه کاربرد دارد و نه صرفه اقتصادی، اما برخی پزشکان ناآگاه برخی مواقع و بنا به دلایلی اظهار نظرهایی میکنند که از نظر علمی صحیح نیست و تنها موجب تخریب اذهان میشود.
هاشمزاده خواستار آن شد که پزشکان اظهارنظرهای نادرست خود را اصلاح کنند و مردم نیز به برخی شایعها در باره مواد غذایی توجه نکنند. وی با تاکید بر این که گوشت مرغهای تولید شده در مرغداریهای صنعتی سالم است به مردم توصیه کرد: روزانه یک تخممرغ مصرف کنند.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی بهترین اندازه مرغ مصرفی که در بیشتر نقاط جهان استفاده میشود را یک کیلو 400 گرم اعلام کرد و گفت: هرچه اندازه مرغ بیشتر باشد، نشان دهنده کیفیت بهتر نیست بلکه اندازه چربی آن بیشتر بوده در حالی که بافت عضلانی مرغهای سایز کوچک بهتر است.
شناسنامهدار کردن محصولهای خام دامی
هاشم زاده در باره طرح شناسنامهدار محصولهای خام دامی گفت: تجربه شناسنامهدار کردن محصولهای خام دامی روی گوشت مرغ انجام شده است. وی ادامه داد: همه مرغهای تولیدی در مرغداریها دارای کد رهگیری بوده و همه مراحل آن تا رسیدن به دست مصرفکننده رصد میشود و اگر مصرفکنندگان شکایتی داشته باشند، میتوانند با این کد، پیگیری کنند.
این مسئول در سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: همه محصولهای خام دامی کشور دارای این کد خواهند شد؛ در عین حال سیاست اصلی «بهداشت مواد غذایی با منشا حیوانی از مزرعه تا سفره » است که به جد دنبال پیادهسازی آن هستیم تا مصرفکننده بداند گوشتی که مصرف میکند چه سرنوشتی داشته است.
مجوزی درباره محصول ارگانیک داده نشده است
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور با بیان این که تاکنون مجوزی برای محصولهای ارگانیک خام دامی داده نشده است، گفت: آنچه به مرغ سبز معروف شده است، مرغهایی هستند که با شرایط ویژه و در موقعیت جغرافیای خاص بدون استفاده از آنتی بیوتیک پرورش یافته اند.
وی رعایت استفاده نکردن از آنتی بیوتیک را برای این نوع مرغداریها بسیار ضروری دانست و افزود: سازمان دامپزشکی برای تایید ادعای این نوع مرغداریها آنها را رصد و ارزیابی میکند و در حین پرورش نیز چهار نوبت نمونهبرداری میشوند. هاشمزاده درباره مرغهای غیرسبز و معمولی نیز گفت: همه مرغداریها موظفاند زمان پرهیز از مصرف دارو را قبل از اعزام مرغ به کشتارگاه رعایت کنند تا باقیمانده دارویی نداشته باشد و مسوولان فنی کشتارگاهها باید این را گواهی کرده و مراکز دامپزشکی نیز تایید کنند.
نتایج پایش مرغهای صنعتی نیمه نخست 96 ارایه میشود
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور نیز در این نشست وجود هر نوع هورمون در مرغهای صنعتی را رد کرد و گفت: نیمه اول سال آینده نتایج پایشی که در این زمینه از سوی سازمان انجام شده است، در اختیار عموم مردم قرار داده میشود.
عباس عباسی خاطرنشان کرد: جای هیچ گونه نگرانی درباره استفاده از هورمون در مرغداریهای صنعتی نیست. وی به مردم توصیه کرد تا از توجه بیش از اندازه به برخی اخبار غیر موثقی که در شبکههای اجتماعی منتشر میشود، خودداری کنند.
مرغ سبز به معنای وجود هورمون در سایر مرغها نیست
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور وجود مرغ سبز را بیارتباط با استفاده از هورمون برای پرورش مرغها دانست و افزود: مرغ سبز در شرایط خاص پرورش یافته اند و شرایط محیطی آنها به گونه ای است که عاری از هرگونه بیماری است.
مرغ کشتار روز کد رهگیری دارد و پایش میشود
عباسی درباره مرغهای کشتار روز گفت: این نوع مرغها دارای کد رهگیری بوده و همواره پایش های لازم در باره آنها انجام میشود و اگر ردی از مصرف دارو چه مجاز و چه غیرمجاز در آنها تشخیص داده شود، نسبت به جمعآوری آنها اقدام میشود. وی با تاکید بر این که مرغهای کشتار روز همه سالم هستند، از تلاش سازمان دامپزشکی برای اندازه دار کردن مرغهای تولیدی خبر داد.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی گفت: نهادینه شدن استفاده از مرغهای با اندازه مشخص نیاز به فرهنگسازی گسترده دارد و رسانه ها در این زمینه نقش مهمی بر عهده دارند. وی با بیان این که علاوه بر فرهنگسازی باید کشتارگاهها نیز تجهیزات لازم را داشته باشند، ادامه داد: اکنون از 2 هزار و 300 کشتارگاه فعال کشور، تنها 90 کشتارگاه تجهیزات لازم را دارند. عباسی با بیان این که مقرر بود تا خردادماه سال آینده این موضوع در همه کشتارگاهها تحقق یابد، گفت: بنا به دلایلی این کار با تعویق به مرحله اجرا درخواهد آمد.