تعیین میزان مجاز سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایفدانا، بهروز جنت با بیان اینکه رشد جمعیت و نیاز روز افزون به محصولات کشاورزی سبب شده تا مصرف نهادههای کشاورزی ازجمله سموم و کودها در چند دهه اخیر به شدت افزایش یابد، اظهار داشت: این رویکرد هرچند باعث افزایش تولید محصولات کشاورزی گردیده است، اما استفاده نادرست و بیرویه از کنترلکنندههای آفات کشاورزی و حاصلخیزکنندههای محیطهای کشت کشاورزی و نهایتا وجود پسماند آنها در محصولات باغی و زراعی، باعث بروز مشکلات زیستمحیطی و بسیاری از بیماریها و ناهنجاریهای انسانی در جامعه شده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به تعریف امنیت غذایی، توجه متوازن به تولید محصول کافی و سالم، لزوم توجه به سلامت محصول را بیش از پیش نمایان میسازد. جنت افزود: پایش آفتکشهای بکار رفته در تولید محصولات کشاورزی بر سلامت مصرفکنندگان و در نظر گرفتن رسالت سازمانی ما در تامین سلامت مصرفکنندگان، اهمیت بررسی و کنترل باقیمانده سموم آفت کش و کودهای شیمیایی(نیترات و فلزات سنگین سرب و کادمیوم) در محصولات باغی و کشاورزی در کشور ضروری است.
وی با اشاره به اینکه برنامه بررسی وضعیت موجود باقیماندههای آفتکشها، فلزات سنگین و نیترات در محصولات کشاورزی کشور به عنوان برنامهای عملیاتی ملی سلامتمحور براساس قوانین و وظایف سازمانی ما و با همکاری معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات درمانی سراسر کشور و در راستای سیاستهای دولت و برنامه پنجم توسعه آغاز گردیده است، عنوان داشت: بنا به تفاهمات انجام شده، سازمان غذا و دارو در تعامل با سازمانهای دیگر مرتبط با امر تدوین ضوابط ملی آفتکشها، کودها، میزان حد مجاز آلایندهها مشارکت دارد تا در آیندهای نزدیک ضوابط مذکور ضمن بهروزآوری بهصورت عملیاتی مورد استفاده قرار گیرد.
جنت اضافه کرد: در هفته گذشته در موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور با حضور افراد صاحبنظر از ارگانها و سازمانهای مرتبط جلسهای تشکیل شد و پیرو آن ۸۲سم جدید با محوریت بررسی اینکه در چه کشورهایی به چه میزان و برروی چه محصولاتی استفاده میشود، مباحثی مطرح شد تا نتایج تبادل آرا در ضوابط MRL یا همان میزان حد مجاز باقیمانده سموم اعمال گردد.