صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
روزانه 7 تا 10بیمار نیازمند پیوند عضو در کشور جان خود را از دست می‌دهند

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، کتایون نجفی‌زاده به در مراسم جشن نفس در رشت با اشاره به میانگین سالانه سه هزار مرگ مغزی در کشور گفت: سال گذشته 800نفر از افراد دچار مرگ مغزی، اهدای عضو داشتند و خانواده های 2هزار و 200نفر راضی به اهدای عضو عزیزشان نشدند.
وی با اشاره به اهمیت اهدای عضو و نجات جان انسان های نیازمند به پیوند با این کار خداپسندانه اظهار داشت: هر اهداکننده می تواند یک تا هشت بیمار نیازمند به پیوند را از مرگ نجات دهد. رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضاء و پیوند وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اگر50درصد افراد دچار مرگ مغزی که اهداء نمی‌کنند، اعضای بدنشان را اهداء کنند، آن وقت هیچ بیماری در لیست انتظار فوت نمی‌کند.
نجفی‌زاده با بیان اینکه خانواده رکن اساسی در اهداء عضو است، اظهار کرد: اهداء عضو یک مسئله چهار ضلعی است که جامعه پزشکی، تیم درمانی و سازمان های مردم نهاد و خیرین از دیگر عناصر مهم در اهداء عضو هستند. وی فرهنگ سازی در رابطه با اهداء عضو را بسیار مهم دانست و خاطر نشان کرد: فرهنگ سازی نیمی از کار اهداء عضو را پیش می برد بنابراین دستگاه های فرهنگ ساز بایستی دست به دست هم بدهند تا این کار مهم انجام شود.
رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضاء و پیوند وزارت بهداشت با اشاره به نقش مهم رسانه ها در فرهنگ سازی اهداء عضو بیان کرد: با حضورم در برنامه خندوانه و تشریح مرگ مغزی و اهداء عضو ، در یکصد ساعت، یکصد هزار کارت اهداء عضو پر شد که این، نشان از اهمیت کار رسانه ها در فرهنگ سازی است.
وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی در رابطه با هر موضوعی از جمله اهداء عضو از کودکی تصریح کرد: با اقدامات انجام شده با آموزش و پرورش، قرار است که در دو کتاب درسی زیست شناسی و دین و زندگی، در رابطه با مسئله اهداء عضو مطالبی درج شود.
رئیس اداره شبکه فراهم آوری اعضاء و پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: ثبت درخواست اهداء عضو در گواهینامه از دیگر اقداماتی است که در راستای فرهنگ سازی انجام می گیرد.
نجفی‌زاده با بیان اینکه کشورهای موفق در اهداء عضو، سمن ها را وارد کار کردند، اظهار کرد: ما نیز انجمن اهداء عضو ایرانیان را تشکیل داده‌ایم. وی با اشاره به اهمیت راه اندازی انجمن اهداء عضو ایرانیان بیان داشت: این انجمن ها چهار فعالیت آموزش، فرهنگ سازی، مددکاری و ثبت اطلاعات را انجام می دهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تاسیس سامانه ها در مراکز استان های مختلف کشور اظهار داشت: مردم در گیلان از طریق آدرس gilan.ehde.center برای درخواست کارت اهداء عضو اقدام کنند. نجفی‌زاده با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی برای هماهنگ‌کننده‌ها در امر اهداء عضو تصریح کرد: در استان هایی که این دوره های آموزشی برگزار شد، آمار اهداء عضو افزایش یافته که نشان از نقش مهم هماهنگ کننده ها و دریافت رضایت از خانواده‌ها است.