لزوم تغییر نگاه ویژه به بیماران اعصاب و روان/ بیمهها فقط 56روز از هزینههای بیماران اعصاب و روان را تقبل میکنند
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از وبدا، سیدحسن هاشمی در آیین افتتاح همزمان 1000تخت روانپزشکی جدید در کشور در سالن اهواز با بیان اینکه نگاه به بیماران اعصاب و روان باید تغییر پیدا کند، گفت: امروزه در کنار افراد مشهور در دنیا، روانشناس و روانپزشک وجود دارد و برخلاف گذشته، این موضوع عیب نیست بلکه یک هنر است.
هاشمی اعتراف بیمار به داشتن بیماری اعصاب و روان را مهم و موجب پیگیری برای درمان بیماری عنوان کرد و با اشاره به بیماری دوقطبی به عنوان یکی از بیماری های اعصاب و روان گفت: متاسفانه به این بیماری توجه نمی کنیم . وزیر بهداشت نقش خانوادهها در پذیرش بیماری فرزندانشان را بسیار حائز اهمیت دانست و با اشاره به نقش رسانه ها و صداو سیما در آگاهی بخشی مردم در زمینه بیماران اعصاب و روان گفت: بیش از ۲۰درصد جامعه مبتلا به نوعی از بیماریهای اعصاب و روان هستند و با اطلاع از آن می توان در جهت کمک به این بیماران کمک کرد.
وی با بیان اینکه حدود۴۰هزار تخت روانپزشکی بیمارستانی در کشور نیاز داریم افزود: درحال حاضر کل تختهای موجود حدود 8هزار تخت است و قدمت بعضی از این تخت ها مربوط به 100سال گذشته است. هاشمی افزود: بیمارستان رازی امینآباد که بالغ بر 1000تخت از 8000تخت موجود را تشکیل میدهد صد سال پیش به عنوان دارالمجانین ساخته شده است و تاکنون نیز درحال ارائه خدمت می باشد.
وزیر بهداشت از افزوده شدن 1000تخت جدید روانپزشکی در سراسر کشور خبر داد و گفت: افزوده شدن این تختها در واقع به معنای تحت فشار بودن خانواده ها در این زمینه بوده و از طرفی دستگاه های حمایتی اعم از سازمان بهزیستی و دیگر سازمانها توان حمایت از بیماران اعصاب و روان را ندارند و در برخی از مواقع نیز حضوری برای حمایت ندارند.
هاشمی بر ضرورت حمایت بیمهها از بیماران اعصاب و روان تاکید کرد و گفت: بیمه ها حدود 56روز در سال، این بیماران را میپذیرند و مابقی مدت بیماری برای این بیماران همچنان پرهزینه است. وزیر بهداشت با توجه به نقش بسزای پیشگیری نسبت به درمان خاطرنشان کرد: اول از همه باید پیشگیری کنیم و اجازه ندهیم این بیماری ها بیشتر شود و خانواده ها نقش مهمی در این زمینه دارند.
وزیر بهداشت با اشاره به بازنگری کتاب تعرفه سلامت، تغییر تعرفهها و احیای دوباره این رشته در کشور گفت: درحال حاضر ما توانستهایم برای پیشگیری، مراقب سلامت روان را بهازای هر 25هزار نفر در کشور مستقر کنیم و مطمئن هستیم این تدابیر در سالهای آینده کاربردهای فراوانی خواهد داشت.