کاهش 100هزار میلیارد ریالی از جیب مردم از آغاز اجرای طرح تحول سلامت
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، ایرج حریرچی روز چهارشنبه در آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار داشت: کاهش این میزان پرداختی از جیب مردم تاکنون در هیچ کشوری از جهان اجرایی و عملیاتی نشده است.
وی یادآور شد که متوسط پرداخت از جیب مردم تا قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت بین 56تا 58 درصد بود که ظرف 2 سال گذشته به کمتر از 40درصد کاهش یافته است.
حریرچی با بیان اینکه افزون بر 20میلیون نفر از جمعیت کشور تاکنون از طرح تحول نظام سلامت بهره منده شده اند، ابراز داشت: افزون بر 9میلیون نفر از جمعیت کشور در طول یک سال از اجرای طرح تحول سلامت بیمه شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: این در حالی است که در کشوری همچون آمریکا با هزینه های هنگفت در بخش سلامت در طول هشت سال گذشته 21میلیون نفر بیمه شدند. حریرچی ابراز داشت: میزان بودجه سالانه حوزه سلامت در آمریکا افزون بر 2هزار و 200میلیارد دلار است در حالی که کل بودجه اختصاصی نظام سلامت در ایران سال گذشته کمتر از 31میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: میزان بودجه بخش سلامت از محل منابع جدید نیز 2.8 میلیارد دلار پیش بینی شده است. حریرچی با بیان اینکه نظام سلامت ایران در طول سه سال اخیر به متوسط منطقه رسیده، گفت که رویکرد و اهتمام ویژه دولت یازدهم و شخص رئیس جمهوری برای اجرای طرح تحول نظام سلامت بهبود شاخص ها و افزایش میزان رضایتمندی مردم است.
وی ضرورت و ادامه اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور و همکاری و همیاری تمامی سازمان ها و نهادهای خارج از حوزه سلامت برای اجرای موفق تر آن را یادآور شد و گفت: در حالی که تا حدود یک دهه گذشته 70درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن بودند اکنون میزان جمعیت شهری به بیش از 72 درصد رسیده است.
حریرچی تاکید کرد که اکنون افزون بر 10میلیون و 600هزار حاشیه نشین در سطح شهرها و مناطق مختلف کشور وجود دارند که وجود چنین چالش هایی اهمیت و ضرورت ادامه اجرای طرح تحول نظام سلامت را دو چندان کرده است.
وی با توجه به رشد شاخص های سلامت در کشور در طول بیش از چهار دهه گذشته در ایران گفت که میانگین امید به زندگی در بین زنان و مردان به ترتیب از 45 سال به حدود 80.4 و 76.6 درصد رسیده است. قائم مقام وزیر بهداشت تصریح کرد که میزان مرگ و میر کودکان زیرپنج سال نیز از 176نفر به ازای هر هزار نفر اکنون به زیر 20نفر به ازای هر هزار نفر رسیده است.
حریرچی شمار تخت های موجود بیمارستانی در سطح کشور را افزون بر 128هزار تخت ذکر کرد و گفت: 57درصد این تخت ها فرسوده و فاقد بهسازی هستند. وی میزان تخت های مورد نیاز برای کل بیمارستان ها و کلینیک های درمانی در سطح کشور را افزون بر 100هزار مورد ذکر کرد.
دکتر اورنگ ایلامی در این آیین به عنوان سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج معرفی و از خدمات رضا چمن رئیس پیشین این دانشگاه نیز تجلیل شد.