وزارت بهداشت قدرت لازم برای تولیت نظام سلامت را ندارد
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از تسنیم، پروفسور محمداسماعیل اکبری درباره روش درست حمایت بیمهها از بیماران در کشور و در مقایسهای با کشورهای موفق بیمهای دنیا، اظهار داشت: اینکه بیمه چطور باشد یعنی یک بیمه باشد یا صد بیمه، استراتژی است، هدف نیست، زیرا تجمیع بیمهها روش است. مثلاً در آمریکا چندین بیمه وجود دارد، یعنی سه بیمه دولتی بزرگ و مابقی بیمههای خصوصی ولی به تعداد زیاد.
اکبری افزود: ولی حکومت باید ساختاری تعریف کند تا اگر بیمه خصوصی بخواهد پول در بیاورد بیایید خودش را با این ساختار هماهنگ کند. وزارتخانههای بهداشت در دنیا متولی سلامت هستند و باید با شمشیر بالای سر بیمهها بایستند و کسی هم حق ندارد به آنها نزدیک شود ولی ما در کشور این کار را نمیکنیم، یعنی وزارت بهداشت اینقدر قدرتمند برای تولیگری سلامت نیست.»
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در توضیح اینکه میگویند «در ایران صندوق بیمه داریم ولی صنعت بیمه نداریم و یا دکتر پزشکیان میگوید کشور با این تعدد بیمهها سفره سلامت مردم را چند تکه کرده است و تبعیض دریافت خدمت مناسب بین نیروهای "وزارت نفت، بانکها و شهرداری" با بیمه شدگان کمبضاعت "تامین اجتماعی و بیمه سلامت ایرانیان" وجود دارد»، تصریح کرد: بنده تجمیع بیمه را نفی نمیکنم، حرف بنده این است که وقتی بنده 10برابر شما درآمد دارم چرا به اندازه همدیگر سرانه سلامت میپردازیم؟ حال اگر شما چند بچه داشته باشید دیگر بیچاره میشوید. بنابراین با وضعیت کنونی حق بیمه، نه من خدمت خوبی میگیرم و نه شما.
اکبری خاطرنشان کرد: ما باید فهم ملت را در حدی بالا ببریم که برای برقراری عدالت در سلامت بتوانیم امکانات را برای همه جامعه به کار ببریم. درحالی که که اگر پای یکی از مسئولین کشور بشکند تمام کشور بسیج میشوند تا او همان روز و شب جراحی شود، ولی اگر پای یک فرد معمولی بشکند کسی با او کاری ندارد. لذا مقوله عدالت در سلامت پیچیده است، کما اینکه در ایران این مقوله را در تئوری، جامع دیده شده است ولی در ارائه خدمت به مردم اینگونه نیست.