اختراع کیت تشخیص کیفیت شیر با مواد گیاهی در زاهدان
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، محمدالیاس مسلمپور مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اظهار داشت: این کیت توسط خانم فریده بارانی دانشجوی کارشناسی رشته مامایی این دانشگاه برای نخستین بار در کشور اختراع شده و از یک نوع ماده گیاهی ساخته شده که با ریختن چند قطره شیر بر روی آن با تغییر رنگ فاسد یا سالم بودن شیر را مشخص میکند.
مسلمپور افزود: با توجه به اینکه تشخیص شیر سالم از طریق جوشاندن یا آزمایش در مرکز تخصصی با استفاده از نیروهای کارآمد امکانپذیر است با این اختراع که حدود پنج سال بر روی آن کار شده همه افراد میتوانند به راحتی با کمترین هزینه اقدام به این کار کنند.
وی با بیان اینکه این اختراع هم اینک در مرحله ثبت قرار دارد گفت: برای محافظت کیت در مقابل نور مراحل تخصصی این اختراع نیز در دست اقدام است. مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان خاطرنشان کرد: این اختراع به این شکل تاکنون در کشور وجود نداشته و تنها در برخی کشورهای خارجی پاکتهای شیر بعد از فاسد شدن تغییر رنگ میدهند.
مسلمپور گفت: کارخانجات نیز با توجه به صنعتی بودن کاربرد این کیت و نصب راحت آن بر روی پاکتهای شیر میتوانند از این فرصت برای بالا بردن سطح اطمینان مصرفکنندگان مواد لبنی استفاده کنند.