رنگهای خوراکی مصنوعی موجب بیشفعالی کودکان میشود
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایفدونا، شمسی جوادیزاده گفت: دانشمندان اثر این رنگهای مصنوعی را مستقیما روی بچههای ۳ ساله و ۸ ساله بررسی کردهاند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگها میتواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی، پرخاشگری،اختلالات خواب و بیقراری را به وجود آورد.
وی افزود: والدین میتوانند با حذف این گونه خوراکیها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکیهای خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند. به ویژه اینکه حذف این خوراکیهای رنگشده هیچ کمبودی در بچهها ایجاد نمیکند، چون خوراکیهای با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیهای خاصی ندارند.
جوادیزاده عنوان کرد: والدین هنگام خرید خوراکیهای رنگارنگ به جدول اطلاعات تغذیهای و نیز مواد تشکیلدهنده آن توجه داشته باشند. وی با اشاره به اینکه این روزها برخی مغازههای فروشنده لوازم شیرینی پزی اقدام به فروش رنگهای خوراکی پودری میکنند، خاطرنشان کرد: اغلب این رنگها نه تنها استاندارد و مورد تایید نیست، بلکه بهصورت غیربهداشتی تولید و عرضه میشود. برخی از این رنگها در صنعت برای رنگ کردن پارچه و الیاف مصنوعی استفاده میشود و برای سلامت فوقالعاده خطرناک است.
کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اگر برای تزیین غذا یا شیرینیجات اصرار به استفاده از رنگهای مصنوعی دارید، حتما انواعی را که دارای بستهبندی بهداشتی، تاریخ مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی است، خریداری کنید. جوادیزاده یادآور شد: توصیه میشود افراد به جای استفاده از رنگهای مصنوعی از رنگهای طبیعی مانند آب اسفناج، جعفری، چغندر قند یا پودر گلرنگ، زعفران، کاکائو یا رنگهای میوههایی چون آلبالو، توت فرنگی و ... استفاده کنید.