صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
کمبود فیزیوتراپیست در ایران

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، محمدعلی محسنی‌بندپی در هفدهمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات اظهار کرد: ما کمتر از 30 سال فرصت داریم برای این منظور برنامه‌ریزی کنیم و برای تصمیم‌گیری و اقدام مقتضی نباید منتظر واقع شدن سونامی و توفان بمانیم.
وی به شیوع اختلالات ناحیه ستون فقرات در اقشار سنی مختلف جامعه اشاره کرد و افزود: این اختلالات مختص گروه سنی خاصی نیست و با توجه به زندگی های صنعتی و کم تحرکی ناشی از آن، حتی کودکان و جوانان را نیز درگیر کرده و سبب بی‌تحرکی آنها شده است. محسنی ادامه داد: یکی از گروه‌هایی که می‌توانند به بازگرداندن سلامت و تحرک به این بیماران کمک کند، فیزیوتراپیست‌ها هستند که تعداد آنها با توجه به جمعیت ایران در کشور ما بسیار کم است.
رئیس انجمن فیزیوتراپی گفت: به ازای هر 10هزار نفر، در آمریکا 6، در آلمان 16، در دانمارک 28 و حتی در آفریقای جنوبی 1.2 فیزیوتراپیست مشغول ارایه خدمات به بیماران هستند، اما در ایران تنها 7دهم نفر فیزیوتراپیست داریم که نشان دهنده نیاز بسیار زیاد کشور به افزایش متخصصان این رشته است.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران اظهار کرد: پایه سلامت و تحرک فیزیکی افراد جامعه سلامت ستون فقرات است، بنابراین اگر بخواهیم جامعه سالمی داشته باشیم، باید حفظ سلامت ستون فقرات را از مهدکودک ها و مدارس آغاز کنیم و با آموزش به کودکان از همان سنین کودکی، از بروز اختلالات ستون فقرات در سنین بالاتر پیشگیری کنیم.
محسنی از اجرای طرح تحول نظام سلامت قدردانی و ادامه روند آن را بسیار مناسب و لازم دانست و گفت: اگر قرار است تحولی در توانبخشی کشور ایجاد شود، بازوی آن وزارت بهداشت و اگر قرار است در فیزیوتراپی تحولی رخ دهد، انجمن و بورد فیزیوتراپی ایران دو بال تحقق این تحول هستند؛ بنابراین از وزارت بهداشت تقاضا داریم که در تصمیم گیری ها از نظرات این دو مرکز اصلی در این عرصه نیز استفاده کنند تا در آینده جامعه ای سالم و با هزینه های کم درمانی و امید به زندگی بالا داشته باشیم.
هفدهمین سمینار فیزیوتراپی ایران از امروز تا فردا (هشتم تا نهم دی ماه) در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درحال برگزاری است.