صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
70درصد میانسالان و 20درصد کودکان زیر 2سال کشور اضافه وزن دارند

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، زهرا عبداللهی در همایش تغذیه سالم در انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران گفت: «شیوع چاقی و اضافه وزن با افزایش سن در ایران بیشتر می‌شود. به‌طوری که 54درصد زنان و 54درصد مردان، دچار اضافه وزن یا چاقی هستند و 70 تا 80درصد زنان و مردان بالای 45سال به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند.»
وی با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی تغذیه سالم از 29 آذر تا 15دی در کشور، افزود: دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی عامل 52درصد مرگ‌ها در ایران است.» عبداللهی ادامه داد: «عادات بد غذایی عامل 30درصد از موارد سرطان در ایران است، 19درصد سرطان‌ها که سرطان گوارشی هستند نیز به علت تغذیه ناسالم به‌وجود می‌آیند و این عامل، موجب 31درصد بیماری‌های قلبی و عروقی است.»
عبداللهی ادامه داد: «یکی از عوامل مهم بروز سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی، مصرف اندک سبزی و میوه است به‌طوری که 88درصد ایرانیان الزام مصرف روزانه پنج وعده سبزی و میوه را رعایت نمی‌کنند.» وی خاطرنشان کرد: «حد مجاز مصرف شکر در روز 25گرم است، درحالی که ایرانیان روزانه 66گرم شکر مصرف می‌کنند که بیش از 2برابر حد استاندارد است. همچنین هر ایرانی روزانه 46گرم روغن مصرف می‌کند درحالی که میزان توصیه شده آن 35گرم است.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از کاهش 50درصدی میزان نمک در نان خبر داد و اظهار کرد: «به‌طور متوسط در گذشته هر صد گرم نان بین 2 تا سه گرم نمک داشت که اکنون استاندارد اجباری آن به یک درصد کاهش یافته است و با این کار روزانه سه گرم از مصرف نمک مردم کم می‌شود.»