رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خبر داد:
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از افزودن مطالب تغذیه صحیح به کتب درسی دانش آموزان خبر داد و گفت: «استانداردهای میزان قند و نمک و چربی مواد غذایی باید مورد بازنگری قرار گیرد و این استانداردها باید در صنایع غذایی و در الگوی مصرفی مردم رعایت شود.»
افزودن مطالب تغذیه صحیح به کتب درسی دانشآموزان
23 April 2016 ساعت: 12:4
23 April 2016 ساعت: 12:4
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از افزودن مطالب تغذیه صحیح به کتب درسی دانش آموزان خبر داد و گفت: «استانداردهای میزان قند و نمک و چربی مواد غذایی باید مورد بازنگری قرار گیرد و این استانداردها باید در صنایع غذایی و در الگوی مصرفی مردم رعایت شود.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از آنا، زهرا عبداللهی با اشاره به اولویت امسال سازمان غذا و دارو با تاکید بر سلامت و امنیت فرآوردههای غذایی اظهار کرد: «خوشبختانه سازمان غذا و دارو بر تولید و عرضه غذاها و فرآوردههای سلامت محور متمرکز شد و به تولید غذاهای کم قند، کم نمک و کم چربی توجه ویژهای کرده است. زیرا یکی از مهمترین علل بروز و افزایش بیماریهای غیرواگیر مانند سرطان، دیابت، بیماری قلبی و اضافه وزن تغییر الگوی غذایی مردم است.»
عبداللهی افزود: «امروزه مردم میوه و سبزی کمی مصرف میکنند درحالی که میزان مصرف مردم از غذاهای سرخ کردنی، فستفود، نوشابههای گازدار بسیار افزایش یافته است و این فرآوردهها سرشار از مواد قندی،چربی و نمک است. بنابراین باید برنامههای سال گذشته مبنیبر اصلاح الگوی مصرف و کاهش میزان قند، نمک و چربی در سبد غذایی مردم بهصورت مستمر پیگیری شود.»
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: «باتوجه به تغییر الگوی غذایی مردم باید محصولات غذایی پرمصرف در سبد غذایی محور برنامهها قرار گرفته و بر استانداردهای غذایی تاکید و مورد بازنگری قرار گیرد. البته تدوین استاندارد به تنهایی راهگشا نیست و باید پس از تدوین و بازنگری استانداردهای غذایی اجرای آن نیز در دستور کار قرار گیرد.»
بازنگری استانداردهای مواد غذایی
عبداللهی ادامه داد: «براساس سیاستها و برنامههای سال95 باید کاهش میزان مصرف نمک، قند و چربی در اولویت برنامهها قرار گیرد بهطوری که براساس استاندارد میزان قند نوشابه، نمک در نان، پنیر، دوغ به اندازه 10درصد کاهش یابد و استانداردهای محصولات غذایی و نوشیدنی بازنگری شود.»
وی تاکید کرد: «باتوجه به اینکه وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است؛ بنابراین در بحث غذا و تغذیه هر برنامهای که مرتبط با سلامت مردم است وزارت بهداشت باید در آن نقش عمده و مهمی داشته باشد حتی سیاستهای واردات و صادرات مواد غذایی و تدوین استانداردهای تولید باید با تاکید بر سلامت مردم اتخاذ شود.»
کاهش میزان قند نوشابههای گازدار
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اضافه کرد: «هماکنون نمک موجود در نان از 2.3درصد در فاز اول به 1.8درصد و در فاز دوم به 1.6درصد کاهش پیدا کرد، اما باید به کمتر از یکدرصد کاهش یابد زیرا این میزان تصویب شده و باید حتماً اجرا شود همچنین استاندارد میزان قند موجود در انواع آبمیوهها، میزان افزودنی در نوشیدنیهای صنعتی و میزان قند در نوشابههای گازدار باید کاهش یابد.»
عبداللهی با تاکید بر نقش آموزش در فرآیند مصرف مواد قندی و چربی وفست فودها، گفت: «باید از کودکی نحوه تغذیه سالم را به فرزندان خود آموزش دهیم زیرا ذائقه از کودکی شکل میگیرد، اما برای شکل گیری رفتار تغذیه صحیح باید همه ارگانها و مردم مشارکت کنند. همچنین برای ترویج الگوی صحیح مصرف، آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی دارد و دانش آموزان نیز باید در مورد تغذیه اطلاعات لازم را داشته باشند. بنابراین باید این موضوع در کتب درسی وارد شود حتی در دانشگاه نیز همه دانشجویان باید حداقل اطلاعات را در مورد تغذیه سالم را داشته باشند درحالی که امروز این چنین نیست و تنها دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی چنین دروسی را میگذرانند ولی رشتههای تحصیلی دیگر هیچ اطلاعاتی از تغذیه سالم و صحیح ندارند.»
افزودن مطالب تغذیه صحیح به کتب درسی دانش آموزان
وی ادامه داد: «هماکنون درحال تعامل با وزارت آموزش و پرورش هستیم و کتابهای درسی دانشآموزان درحال بازنگری است تا مطالب تغذیهای متناسب با مقطع تحصیلی آنان در کتب درسی وارد شود. علاوه بر این در دانشگاه نیز همه دانشجویان در همه رشتههای تحصیلی باید حداقل اطلاعاتی از تغذیه داشته باشند درحالی که کسی که عمران و برق میخواند هیچ اطلاعاتی از تغذیه سالم ندارد درحالی که این فرد در آینده مادر و یا سرپرست خانوار میشود و هیچ علمی درمورد چگونگی تهیه غذای سالم ندارد.»
عبداللهی افزود: «امروزه مردم میوه و سبزی کمی مصرف میکنند درحالی که میزان مصرف مردم از غذاهای سرخ کردنی، فستفود، نوشابههای گازدار بسیار افزایش یافته است و این فرآوردهها سرشار از مواد قندی،چربی و نمک است. بنابراین باید برنامههای سال گذشته مبنیبر اصلاح الگوی مصرف و کاهش میزان قند، نمک و چربی در سبد غذایی مردم بهصورت مستمر پیگیری شود.»
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: «باتوجه به تغییر الگوی غذایی مردم باید محصولات غذایی پرمصرف در سبد غذایی محور برنامهها قرار گرفته و بر استانداردهای غذایی تاکید و مورد بازنگری قرار گیرد. البته تدوین استاندارد به تنهایی راهگشا نیست و باید پس از تدوین و بازنگری استانداردهای غذایی اجرای آن نیز در دستور کار قرار گیرد.»
بازنگری استانداردهای مواد غذایی
عبداللهی ادامه داد: «براساس سیاستها و برنامههای سال95 باید کاهش میزان مصرف نمک، قند و چربی در اولویت برنامهها قرار گیرد بهطوری که براساس استاندارد میزان قند نوشابه، نمک در نان، پنیر، دوغ به اندازه 10درصد کاهش یابد و استانداردهای محصولات غذایی و نوشیدنی بازنگری شود.»
وی تاکید کرد: «باتوجه به اینکه وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است؛ بنابراین در بحث غذا و تغذیه هر برنامهای که مرتبط با سلامت مردم است وزارت بهداشت باید در آن نقش عمده و مهمی داشته باشد حتی سیاستهای واردات و صادرات مواد غذایی و تدوین استانداردهای تولید باید با تاکید بر سلامت مردم اتخاذ شود.»
کاهش میزان قند نوشابههای گازدار
رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اضافه کرد: «هماکنون نمک موجود در نان از 2.3درصد در فاز اول به 1.8درصد و در فاز دوم به 1.6درصد کاهش پیدا کرد، اما باید به کمتر از یکدرصد کاهش یابد زیرا این میزان تصویب شده و باید حتماً اجرا شود همچنین استاندارد میزان قند موجود در انواع آبمیوهها، میزان افزودنی در نوشیدنیهای صنعتی و میزان قند در نوشابههای گازدار باید کاهش یابد.»
عبداللهی با تاکید بر نقش آموزش در فرآیند مصرف مواد قندی و چربی وفست فودها، گفت: «باید از کودکی نحوه تغذیه سالم را به فرزندان خود آموزش دهیم زیرا ذائقه از کودکی شکل میگیرد، اما برای شکل گیری رفتار تغذیه صحیح باید همه ارگانها و مردم مشارکت کنند. همچنین برای ترویج الگوی صحیح مصرف، آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی دارد و دانش آموزان نیز باید در مورد تغذیه اطلاعات لازم را داشته باشند. بنابراین باید این موضوع در کتب درسی وارد شود حتی در دانشگاه نیز همه دانشجویان باید حداقل اطلاعات را در مورد تغذیه سالم را داشته باشند درحالی که امروز این چنین نیست و تنها دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی چنین دروسی را میگذرانند ولی رشتههای تحصیلی دیگر هیچ اطلاعاتی از تغذیه سالم و صحیح ندارند.»
افزودن مطالب تغذیه صحیح به کتب درسی دانش آموزان
وی ادامه داد: «هماکنون درحال تعامل با وزارت آموزش و پرورش هستیم و کتابهای درسی دانشآموزان درحال بازنگری است تا مطالب تغذیهای متناسب با مقطع تحصیلی آنان در کتب درسی وارد شود. علاوه بر این در دانشگاه نیز همه دانشجویان در همه رشتههای تحصیلی باید حداقل اطلاعاتی از تغذیه داشته باشند درحالی که کسی که عمران و برق میخواند هیچ اطلاعاتی از تغذیه سالم ندارد درحالی که این فرد در آینده مادر و یا سرپرست خانوار میشود و هیچ علمی درمورد چگونگی تهیه غذای سالم ندارد.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد