«آبله میمون» توانایی ایجاد پاندمی شدید ندارد
به گزارش سپید، پیام طبرسی گفت: «ویروس آبله میمون ویروس جدیدی نیست بلکه از سالها قبل در کشورهای آفریقایی شناسایی شده بود. این ویروس بیشتر در کودکانی باعث بروز بیماری شده بود که واکسینه نشده بودند.»
وی با اشاره به اینکه ویروس میمون نزدیکی زیادی با بیماری آبله که تا پیش از دهه ۸۰ میلادی مرگ و میر و تلفات زیادی را موجب میشده دارد، گفت: «خوشبختانه با واکسیناسیون، آبلهای که موجب مرگ و میر در انسان میشد حذف شد.»
طبرسی اظهار داشت: «آبله میمونی معمولا در تماس با حیوانات آلوده رخ میدهد و انسان به صورت اتفاقی به این بیماری مبتلا میشود. بیماری آبله میمونی میتواند از طریق تماس با ترشحات آلوده و یا سرفه و عطسه فرد آلوده به انسان دیگر منتقل شود به همین دلیل رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از پیشرفت بیماری در جامعه بسیار اهمیت دارد.»
وی با تاکید بر اینکه ویروس آبله میمونی که تاکنون شناسایی شده قابلیت ایجاد پاندمی شدید مثل کرونا را ندارد مگر اینکه ویروس دستکاری شده باشد و یا نوع جدیدی از ویروس آبله باشد، اظهار داشت: «بر اساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت مرگ و میر آبله میمون در کشورهای مختلف بالا نیست و خود ویروس هم همان ویروس شناسایی شده در کشورهای آفریقایی است. در اوایل سال ۲۰۰۰ تعداد محدودی بیمار مبتلا به آبله میمونی در آمریکا دیده شدند.»
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: «در حال حاضر ۸۰ بیمار در ۱۲ کشور شناسایی شدهاند که موجب شده تا سازمان جهانی بهداشت با دقت بیشتری به این بیماری نگاه کرده و به دیگر کشورها هشدار دهد تا با جدیت در بیماریابی مانع از بروز بیماری در وسعت بیشتر شوند.»
وی بیان کرد: «این بیماری از راه ترشحات آلوده انتقال مییابد. این بیماری جوشها و تاولهایی آلوده مثل آبله دارد و اگر کسی نداند و دست به ترشحات و مخاط آلوده بزند و یا در معرض سرفه شخص آلوده قرار گیرد میتواند به بیماری آبله میمونی مبتلا شود. افراد مشکوک به بیماری باید به سرعت به پزشک مراجعه کرده و در صورت تایید بیماری قرنطینه شوند تا دیگران در معرض ترشحات آلوده آنها قرار نگیرند.»
طبرسی با اشاره به اینکه سالها پیش در ایران کودکان واکسن آبله زده و آبلهکوبی میشدند اما سالهاست این واکسن در کشور ما تزریق نمیشود، گفت: «کسانی که واکسن آبله زدهاند مقاومت بیشتری در برابر بیماری آبله میمونی دارند و خطر بیشتر متوجه افرادی است که آبله کوبی نشدهاند. با توجه به اینکه واکسن آبله در ایران ساخته شده و دانش آن در کشور موجود است در صورت افزایش تعداد مبتلایان و نیاز به واکسیناسیون جمعی، این واکسن دوباره ساخته خواهد شد.»
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت اوضاع را رصد کرده و تحت کنترل دارد، گفت: «اگر نیاز باشد این واکسن در کشور تولید خواهد شد اما به عقیده من ضمن اینکه باید با دقت شرایط را مد نظر قرار داد فعلا نباید باعث هراس در جامعه شد. چون این بیماری نیست که بتواند جامعه را به شدت درگیر کند. در حال حاضر ویروسهای دیگر مثل «اچآیوی» خطرناکتر از ویروس آبله میمونی هستند.»
به گزارش فارس، طبرسی درباره همه گیری دوباره کرونا در کشور گفت: «امیدواریم با توجه به تعداد بالای مبتلایان و پوشش خوب واکسیناسیون عمومی و تزریق دوز چهارم برای افراد پرخطر مثل افراد مسن و بیماران با نقص ایمنی دیگر شاهد همه گیری کرونا در کشور نباشیم. دوز چهارم را با فاصله ۴ ماه از دوز سوم میتوان تزریق کرد.»