افزایش شاخص امید به زندگی ایرانیها طی سالهای اخیر
به گزارش سپید، علیرضا رئیسی روز شنبه در وبینار آموزش و توانمندسازی سالمندان که با حضور مدیران، متخصصان و صاحبنظران دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار شد، افزود: «بحث توانمندسازی سالمندان بسیار مهم است. باید از توانمندی سالمندان استفاده کرد، این کار به تقویت بنیه آنها از نظر روحی، روانی و جسمی و به نشاط ایشان کمک میکند.»
وی اظهار داشت: «استفاده از تجربیات سالمندان، توانمندسازی و ایجاد فرصتهای برابر یک امر ضروری برای سالمندان بوده و موجب نشاط جامعه میشود و توجه نظام سلامت به فاکتورهای خطر و بیماریهای غیرواگیر و واگیر در طول سالها موجب افزایش امید به زندگی در جامعه شده است.»
رئیسی تصریح کرد: «ارتقای سن امید به زندگی در سال ۲۰۵۰ به ۷۷ سال خبر بسیار خوبی خواهد بود و نشان دهنده توجه نظام سلامت به علم و تکنولوژی است اما باید توجه داشت که با افرادی در رده سنی جدید مواجه میشویم که باید زیرساختهای مراقبت از آنها را فراهم کرد.»
به گفته وی، از هر ۱۱ نفر در سال ۲۰۱۹ یک نفر بالای ۶۵ سال عمر داشت که این عدد در سال ۲۰۵۰ به ۶ نفر خواهد رسید. این عدد بسیار قابل توجه است و باید برای این همه سالمند برنامهریزی کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: «جمعیت ۶۵ سال به بالا در سال ۲۰۱۸ برای نخستین بار از جمعیت زیر ۵ سال دنیا فزونی یافت. این تغییر سنی یعنی که نظامهای سلامت باید چشم اندازهایی برای مواجهه با افراد زیادی که به سن بالای ۶۵ سال میرسند ترسیم کنند.»
به گزارش ایرنا، وی در پایان با اشاره به مرگ و میر ۶۰ درصد سالمندان واکسینه نشده، بر امر واکسیناسیون عمومی علیه کرونا تاکید کرد.