صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
سطوح و غذا نقشی در انتقال ویروس کرونا ندارند

به گزارش سپید، مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایرنا با بیان اینکه اخیرا سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که انتقال بیماری کرونا از طریق سطوح و غذا امکان پذیر نیست، افزود: «سال گذشته همین موقع تمام مردم جهان نگران انتقال این ویروس از طریق سطوح و اشیا بودند، لذا برای خرید دستکش‌های یکبار مصرف و همچنین مواد ضدعفونی کننده به داروخانه‌ها هجوم آوردند و به همین دلیل این اقلام برای مدتی نایاب شد.»

وی افزود: «حال پس از یک سال، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که انتقال ویروس از طریق سطوح امکان پذیر نیست و احتمال آن بسیار کم است.»

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: «باید توجه بیشتری به مساله انتقال ویروس از طریق هوا و دستگاه تنفسی کرد، یعنی باید به دستورالعمل استفاده از ماسک از خانه تا خانه توجه ویژه‌ای داشته باشیم و در واقع ضمن پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و محیط‌های بسته، از برگزاری دورهمی‌ها نیز خودداری کنیم.»

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: «سازمان جهانی بهداشت به تدریج به شواهد بیشتری دست یافته است که ویروس کرونا توسط ذرات ریز معلق در هوا بیشتر قابل انتقال است.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا از این پس باید در استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده و الکل تجدیدنظر کرد یا خیر نیز اظهار کرد: «البته شست‌وشوی دست‌ها هنوز هم جزو اصول اولیه پروتکل‌های بهداشتی محسوب می‌شود و در صورتی که جایی آب موجود نیست باید از محلول و الکل‌های ضدعفونی کننده استفاده کنیم.»

مردانی ادامه داد: «در واقع طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت استفاده بیش از حد و وسواسی از انواع و اقسام وسایل ضدعفونی کننده برای ضدعفونی کردن سطوح و وسایل همچون سال گذشته که مشکلاتی اعم از انواع مسمومیت‌ها را نیز ایجاد کرد به هیچ وجه مورد تایید نیست.»

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری تصریح کرد: «حتی سازمان جهانی بهداشت به وضوح اعلام کرده است که غذا راه انتقال برای ویروس کرونا نیست.»