چند توصیه پزشکی و تغذیهای به دانش آموزان در دوران کرونا
به گزارش سپید، شاداب صالح پور با اشاره به بازگشایی مدارس طی دوره شیوع کرونا، اظهار کرد: «در روزهایی که کرونا همچنان ادامه دارد، بازگشاییهای حضوری نیازمند رعایت اصول بهداشتی و ایمنی از سوی کادر آموزش، دانش آموزان و والدین است.»
وی تاکید کرد: «دانش آموزان باید با رعایت حداکثری دستورالعملهای بهداشتی در کلاسهای درس حاضر شوند.»
صالح پور با بیان این که حضور کودکان در محیطهای اجتماعی ضرورتی انکارناپذیر است توضیح داد: «کودکان باید با سایر همسالان خود در ارتباط باشند؛ چرا که این مهم در شکل گیری شخصیت اجتماعی و علمی کودکان بسیار موثر است.»
وی عنوان کرد: «به نظر میرسد در صورت تامین زیرساختها به شرط رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی، تجربه برقراری کلاسهای حضوری توام با آموزشهای مجازی میتواند تا پایان پاندمی کرونا کمک کننده باشد.»
این استادیار دانشگاه نسبت به حضوردانش آموزان با بیماریهای زمینهای مانند آسم، بیماریهای قلبی عروقی، خود ایمنی و دیابت و همچنین دانش آموزانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی(کورتون) مصرف میکنند در مدرسه هشدار داد و گفت: «والدین این دانش آموزان باید ضمن اطلاع رسانی وضعیت عمومی و جسمانی فرزند خود به مسئولان مدرسه پیش از هر اقدامی با پزشک مشورت کنند.»
وی تاکید کرد: «کودکانی که در گروههای پرخطر ابتلا به بیماریها قرار دارند بیش از سایرین درمعرض عفونتهای تنفسی قرار دارند، بنابراین باید بادقت و وسواس بیشتری در مدارس حاضر شوند.»
صالح پور ضرورت آموزش نکات و توصیههای بهداشتی را به دانش آموزان مورد تاکید قرار داد و خطاب به والدین توصیه کرد: «کودکان کاملا آموزش پذیر هستند و در بسیاری از موارد حتی بیشتر از بزرگسالان قوانین و مقررات را رعایت میکنند. بنابراین باید به کودکان آموزش داد مواردی چون داشتن ماسک و دستکش و اصول استفاده صحیح و دفع مناسب آن، رعایت حداقل فاصله یک متری با هم کلاسها و کارکنان مدارس، ممنوع بودن دست دادن و روبوسی در مدرسه، به همراه داشتن لوازم التحریر و خودداری از به اشتراک گذاری وسایل خود توجه داشته باشند.»
فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان از مدیران مدارس خواست از تجمعات بدون رعایت فاصله مناسب در محوطه مراکز آموزشی و کلاس درس معلمان جلوگیری کنند.
صالح پور افزود: «بهتر است دانش آموزان در منزل وعده غذایی را صرف کنند و در صورت نیاز باید ضمن شستوشوی دستها، بستههای مواد خوراکی قبل از مصرف کاملا شسته و یا ضدعفونی شود.»
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که خانوادهها به محض مشاهده علائم بیماری نظیر تب، سرفه و یا علائم گوارشی باید با پزشک در ارتباط باشند توضیح داد: «ارتباط با پزشک صرفا به معنای برقراری ارتباط حضوری نیست بلکه میتوان در دوران پاندمی به صورت مجازی و یا تماس تلفنی از مشاوره پزشک متخصص بهرهمند شد.»
صالح پورگفت: «تهوع، استفراغ، دل درد، قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست میتواند از دیگر نشانههای ابتلا به کرونا باشد که باید در صورت مشاهده از سوی والدین اقدامات بعدی انجام شود.»
وی بهره مندی از مشاوران تخصصی وزارت بهداشت و استفاده از کتابچهها و گایدلاینهای راهنمای بهداشتی از سوی والدین را یکی دیگر از راههای کنترل و درمان کرونا ذکر کرد.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان با اشاره به اهمیت تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با کرونا تاکید کرد: «تغذیه متعادل به سیستم ایمنی کمک میکند، ولی هیچ ماده غذایی یا مکملی وجود ندارد که بتواند سیستم ایمنی را فراتر از حد طبیعی خود تقویت کند.»
وی در ادامه با اشاره به نقش ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله پیشگیری از بیماریهای حاد تنفسی و در شرایط کنونی ضرورت استفاده از مکمل ویتامین Dدر تمامی گروههای سنی را یادآور شد.
صالح پور با بیان این که دریافت ویتامین دی کافی فقط از راه تغذیه کار آسانی نیست، گفت: «غذاهای سرشار از ویتامین دی انواع ماهیهای روغنی و تخم مرغ هستند ولی برای دریافت مقدار کافی از این ویتامین باید به صورت روزانه و با مشورت پزشک ویتامین دی به صورت قطره و یا قرص مصرف شود.»
عضو هیئت علمی دانشگاه مصرف سایر ویتامینها نظیر ویتامین A، C و زینک را با مشورت پزشک برای دانش آموزانی که دچار مشکلاتی نظیر سوء جذب و یا بیماری ضعف سیستم ایمنی هستند ضروری ذکر کرد.
وی با بیان این که تب، علائم تنفسی و گوارشی شایعترین علل عفونت با ویروس کرونا به شمارمی روند، توضیح داد: «تب میتواند به عنوان یک علامت هشداردهنده در شک به عفونت با ویروس کرونا مطرح باشد. بنابراین در اولین اقدام استفاده از داروهای تب بر، مصرف مایعات فراوان و چای کم رنگ توصیه میشود.»
پرهیز از مصرف فست فودها و استفاده از ماست و آب میوههای طبیعی از دیگر مواردی است که صالح پور ضرورت آن را در دوران مشاهده علائم بیماری مورد توجه قرار داد و گفت: «مصرف گوشت نیز در دوران بیماری هیچ گونه منعی ندارد و گوشت سفید، قرمز، انواع کربوهیدارتها و میوهها متناسب با میل کودک باید مصرف شود.»
وی دربخش دیگری تاکید کرد: «باید تا پایان پاندمی کرونا و برای کاهش ریسک انتقال ویروس تمامی مواد غذایی بستهبندی نیز با دقت شستوشو، ضدعفونی و طبخ شود.»
به گزارش ایسنا، این عضو هیئت علمی دانشگاه رشد بیشتر ویروس کووید ۱۹ در محیطهای مرطوب را یادآور شد و گفت: «دستگاه بخور برای مرطوب نگه داشتن مناسب نیست؛ زیرا باعث رشد بیشتر ویروس کرونا میشود. همچنین والدین توجه داشته باشند اگر در منزل کسی مبتلا باشد با روشن کردن دستگاه بخور ممکن است احتمال انتقال ویروس به اطرافیان افزایش پیدا کند.»