دانشآموزان با علائم عفونت ویروسی مدرسه نروند
به گزارش سپید، مسعود مردانی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: «والدین به طور جدی باید از فرستادن این دانش آموزان به مدرسه خودداری کنند. در صورتی که این کار را انجام دهند، دانش آموزان دیگری در معرض ابتلا به بیماری قرار میگیرند.»
وی ادامه داد: «والدین در سالهای قبل ممکن بود دانش آموزانی را که علائمی مانند سرفه، آبریزشبینی و عطسهای داشتند به دلیل دغدغه تحصیلی، پس از مصرف داروها به مدرسه میفرستاند؛ اما امسال این کار را اصلاً نباید انجام دهند.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به والدین توصیه کرد که با مشاهده نشانههایی مانند تب، سرفه، آبریزشبینی، عطسه، بدن درد و بیحوصلگی از فرستادن دانش آموزان به مدرسه به شدت خودداری کنند.
وی ادامه داد: »توصیه میشود دانش آموزان و کادر آموزشی مدارس از ماسک استفاده کنند و حتما با آن وارد مدرسه شوند. براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کودکان بالای ۵ سال با آموزش صحیح، میتوانند از ماسک استفاده کنند.»
متخصص بیماریهای عفونی افزود: «کودکان در این سنین یک دنیا شور و هیجان هستند و هر لحظه ممکن است کاری انجام دهند که سلامت آنان را با مخاطرات جدی مواجه کند، لذا مربیان بهداشت و معلمان در ارایه آموزشهای لازم مانند استفاده صحیح از ماسک نقش بسیار پررنگی دارند.»
وی با اشاره به اینکه مواد ضدعفونی کننده باید به میزان کافی در اختیار مدارس قرار گیرد، گفت: «کلاسهای درس هم باید به صورت مرتب و مستمر ضد عفونی شوند و همچنین وسایلی مانند صابون برای شستن مرتب دستها به مقدار کافی در مدارس وجود داشته باشد.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: «دانش آموزان هم بهتر است به دفعات دستهای خود را با آب و صابون بشویند. دستهای دانش آموزان ممکن است با مکانهای آلوده تماس پیدا کند، در این صورت بهتر است به دفعات دستهای خود را با آب و صابون بشویند.»
مردانی بیان داشت: «این موارد کوچک میتوانند در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا نقش بسیار مهمی داشته باشند و در نتیجه از نگرانیهای خانوادهها در این شرایط بسیار حساس بکاهد.»
وی به والدین توصیه کرد مواد غذایی مانند کشمش و نخودچی یا بسته غذایی حاوی نان و پنیر در اختیار دانش آموزان قرار دهند. همچنین بوفههای مدارس در صورت باز بودن در این ایام، فقط غذاهای بستهبندی شده عرضه کنند.
مردانی افزود: «کسانی که محصولات غذایی را در بوفههای مدارس عرضه میکنند باید اصول بهداشتی مانند شستن مرتب دستها با آب و صابون را به دقت رعایت و حتما از دست کش استفاده کنند.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: «دانش آموزان باید بدانند که در دوران کرونایی مانند سالهای گذشته نمیتوانند از غذاهایی مانند پیراشکی یا ساندویچ استفاده کنند، زیرا امکان آلودگی از طریق این مواد غذایی وجود دارد.»
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا تاکید کرد: «به دانش آموزان باید آموزش داده شود که قبل از مصرف غذا حتما دستهای خود را با آب و صابون بشویند و سپس غذای خود را مصرف کنند.»
وی، یکی از راههای انتقال آنفلوانزا و حتی کرونا را دستهای آلوده اعلام کرد و گفت: «دانش آموزان باید مراقب باشند که به هیچ وجه به وسایل سایر همکلاسی خود دست نزنند و فقط از وسایل شخصی خود استفاده کنند.»
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: «رانندگان سرویس مدارس به محض بروز علائم نباید در سرکار خود حاضر شوند و همچنین اگر این افراد در خانوادههای خود بیمار کرونا دارند؛ حداقل یک هفته سرکار خود حاضر نشوند.»
مردانی اظهار داشت: «والدین به هیچ وجه فرزند خود را با سرویسهایی که رانندگان آنها دچار عفونت دستگاه تنفسی فوقانی هستند، به مدرسه نفرستند.»
وی ادامه داد: «مربی بهداشت یا سایر کادر مدرسه باید به صورت مرتب و مستمر درجه حرارت کودکان را کنترل کنند و اگر آنان کوچکترین نشانه بیماری حاد تب دار مانند آب ریزشبینی و عطسه داشتند، از سایر دانش آموزان جدا کرده و به خانه برگردانند.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: «این دانش آموزان به هیچ عنوان حق وارد شدن به مدرسه را ندارند؛ چون میتواند سبب ابتلا بیماری سایر دانش آموزان شوند.»
مردانی بیان داشت: «مسئولان مدرسه از بکارگیری معلمی که علائم مشکوک به عفونتهای ویروسی دارد باید جدا خودداری کنند؛ حتی اگر فرد دیگری را برای جایگزینی معلم مبتلا به کرونا نداشته باشند.»
وی تاکید کرد:« ثابت شده معلمانی که ویروس دارند با حضور کوتاه مدت حتی نیم ساعت، میتوانند آن را به یک یا دو ردیف اول کلاس منتقل کنند و سبب ابتلای دانش آموزان شوند.»