پراخت حق بیمه براساس دهک درآمدی
به گزارش سپیدآنلاین، محمد جواد کبیر، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه به اقدامات انجامشده این سازمان طی دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: « در اجرای طرح تحول سلامت، گامهای موثری از سوی این سازمان برداشته شده است و در طی این مدت نزدیک به 10 میلیون و 700 هزار نفر از اقشار مختلف جامعه تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گرفتهاند.»
وی گفت: «یکی از مهمترین رویکردهای دولت در زمینه بیمه شدگان جدید، تاکید بر پوشش بیمهای افراد آسیبپذیر و محروم بود که فاقد هر گونه پوشش بیمهای بودهند. در این راستا حدود 750 تا 800 سکونتگاه غیر رسمی و حاشیهای کشور را شناسایی و در گروه هدف خاص بیمه سلامت همگانی قرار گرفتند. 86 درصد از کل بیمهشدگان جدید از جمعیت حاشیهای شهرها بودند، همچنین 91.3 درصد از این افراد درآمد کمتر از یک میلیون تومان و 75 درصد از خانوادهها درآمد کمتر از یک میلیون تومان داشتهاند که این نشان میدهد هدفگیری بیمه سلامت برای پوشش جمعیت جدید معقول بوده است.»
وی در ادامه بر نظام پرداخت طرح تحول سلامت انتقاد کرد و گفت: «یکی از عمده ترین مشکلات ما این است که هنوز پرداخت به ازای هر خدمت به عنوان بدترین نوع نظام پرداختها در نظام ارائه خدمت وجود دارد. در صورتی که اگر براساس سرانه پرداخت کنیم ارائه دهندگان خدمت از منابع مراقبت خواهند کرد. بنابراین امیدواریم براساس برنامهریزی انجامشده در سال 95 در چند استان کشور، بتوانیم برنامه سرانه را اجرایی و عملیاتی کنیم.»
کبیر بر شیوه فعلی دفترچههای بیمه انتقاد کرد و افزود: «هنر این نیست که دفترچهها بهصورت چک سفید باشد و این نقدی است که به نظام بیمه داریم، بهطوریکه در کشورهایی که در حوزه سلامت موفق بودهاند یک خط پایه در حوزه سلامت برای مردم خود تعریف کردهاند. باید توجه داشت که در حال حاضر منابع کشور محدود است و حتماً باید خط پایه جهت دسترسی مردم در حوزه سلامت داشته باشیم. امکانات بیمارستانی و پزشکان متخصص ما در کشور آنقدر نیست که با هزینه گزاف، خدمتی را ارائه دهند که منابع را اتلاف کنند.»
وی در ادامه به دستورالعمل نظام ارجاع با همکاری وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: «با وزارت بهداشت به توافقاتی رسیدهایم تا برای 86 درصد جمعیتی که تحت پوشش بیمه همگانی بودهاند و در حاشیه شهرها و شهرهای 20 تا 50 هزار نفر جمعیت و 50 تا 100 هزار نفر جمعیت زندگی میکنند، بتوانیم نظام ارجاع را اجرا کنیم؛ در این صورت بیش از 70 درصد جمعیت را تحت پوشش قرار خواهیم داد.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «از 10 میلیون و 700 هزار بیمه شده همگانی، 86 درصد در حاشیه شهرها زندگی میکنند و درآمد پایین دارند و همانگونه که گفته شد دولت رویکرد حمایت از این اقشار را دارد و حتما بیمه همگانی برای آنها به صورت رایگان ادامه پیدا خواهد کرد. ولی در کنار این امر آزمون و سعی طراحی شده تا آنها که تمکن مالی دارند بتوانند در خرید بیمهشان به ما کمک کنند. در واقع بر اساس دهکهای درآمدی برای پرداخت حق بیمه، بیمه شدگان همگانی اقدام خواهیم کرد که البته ساز و کار و مکانیسم آن از سوی دولت به ما داده خواهد شد.»