تفکیک داروخانهها کشور را به 50 سال قبل بازمیگرداند
وی که مدتها به عنوان مشاور وزیر بهداشت در امور طب سنتی در دوره وزارت کامران باقری لنکرانی و مرضیه وحید دستجردی فعالیت کرده تصریح کرد: «این استقلال بخشیدن به فراوردههای گیاهی به هیچوجه اتفاقی نیست که منجر به توسعه طب سنتی کشور شود. این استقلال سبب ضربهپذیر شدن طب سنتی و گیاهی خواهد شد و همچنین مردم را نیز دچار سردرگمی میکند.»
حاجی آخوندی ادامه داد: «این نقدها باید پیش از اینکه آییننامه ابلاغ میشد، صورت میگرفت و نقاط ضعف و قوت طرح بررسی میشد. ولی به هر حال اکنون جای این گلهگذاریها نیست و همه فعالان حوزه سلامت باید دست به دست یکدیگر دهند و مسیر درست را شناسایی و پیادهسازی کنند.»
وی با اشاره به این نکته که داروسازان هیچگاه قصد تضعیف نظام درمانی کشور را نداشته و ندارند، ادامه داد: «احترام سیاستگزاران در طی این نقدها باید محفوظ باشد و قطعا داروسازان قصد لجبازی با دولتمردان را ندارند و هدف این نقد ها، تقویت داروسازی و نظام دارویی است.»
این چهره شناخته شده داروسازی تصریح کرد: «عطاریها صنف قابل توجهی هستند و مردم به دلیل سابقه تاریخی به آنها رویکرد مثبتی دارند. بنابراین هدف از اجرای برنامهها، حذف آنها نیست. باید نقاط ضعف آنها برطرف شود و با ساماندهی، مسیر لازم برای علمی شدن آنها طی شود.»
به گفته حاجی آخوندی، برای توزیع گیاهان دارویی با لحاظ عطاریها و کلنیکهای سلامت میتوان به توسعه طب سنتی رونق بخشید.
وی تصریح کرد: «یکی از مهمترین دغدغهها در این خصوص، شبکهای شدن توزیع است که میتواند رانتآفرین و فسادآور باشد و نباید این برنامه به گونهای ترتیب داده شود که به زنجیرهای شدن عرضه ختم شود.»