در حوزه تحقیق و توسعه ضعف هستیم
به گزارش سپیدآنلاین، رئیس اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی سازمان غذا و دارو در خصوص تولیدات تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور گفت: «در همه دنیا اگر شرکتی بخواهد تولیدات خود را به روز کند باید تحقیق کند و با ارزیابی جنبههای بازار دریابد که بازار چه چیزی نیاز دارد و از سوی دیگر با استفاده از تحقیقات خود، میتواند محصولات جدید را هم تولید کند. اگر شرکتهای تولیدکننده کشور، بتوانند در این حوزه فعالیت کنند، طبیعتا میتوانند هم تنوع محصولات خود را گسترش دهند، هم کیفیت محصولات خود را ارتقا دهند و هم در بازارهای جهانی میتوانند حضور پررنگ داشته باشند.»
جمال تولی افزود: «ما در همه زمینهها تولید داریم، چه محصولات مصرفی، چه برخی از دستگاهها اما اگر قرار باشد دستهبندی در این زمینه داشته باشیم، عمده تولیدات ما در حوزه مصرفی است. شاید 30 الی 40 درصد از تولیدات هم مختص دستگاهها باشد اما اقلام مصرفی حجم بیشتری دارند. در برخی از خرده محصولات ما دیگر واردات نداریم و آن را حذف کردهایم.»
وی در خصوص سیاستهای اجرایی در حوزه واردات توضیح داد: «برخی سیاستها در کشور وجود دارد که موجب شده است در برخی از حوزهها برای حفظ رقابت میان واردات و تولیدات کشور که به طبع موجب افزایش کیفیت تولیدات میشود، تنها 10 درصد نیاز کشور را از طریق واردات تامین شوند و این مقدار تنها از برندهای معروف جهانی باشد. با این مکانیزم خاص تولیدکنندگان رقابت میکنند و کیفیت خود را ارتقا میدهند.»
رئیس اداره نظارت بر تولید و کنترل کیفی سازمان غذا و دارو در خصوص تولید دستگاههای هایتک نیز گفت: «واقعیت این است که در بسیاری از حوزهها ما مزیت رقابتی نداریم و نمیتوانیم به تولید ورود کنیم. به عنوان مثال دستگاه امآرآی یک دستگاه پیچیده و بسیار مفصل است که تولید کردن آن نیاز به تیمهای مختلف دارد و هزینه خیلی زیادی باید صرف تولید آن شود. همچنین در دنیا تعداد شرکتها و کشورهای تولیدکننده این دستگاه، زیاد نیست و به اندازه انگشتان یک دست هم نمیرسد. اگر ما بخواهیم نظیر این دستگاهها را تولید کنیم طبیعتا چون نیاز به دانش و فناوری پیشرفتهتری است و تحقیقات زیادی باید صورت گیرد تا منجر به تولید شود، هزینه تولید آن بالاتر از کشوری است که آن را ساخته و وارد بازار میکند.»