تولید تجهیزات پزشکی حمایت کلان میخواهد
به گزارش سپیدآنلاین، مجید روحی در خصوص حمایت از تولیدکنندگان افزود: «با توجه به اینکه این بازار مورد توجه شرکتهای خارجی هم بوده، در دوره پسابرجام بحث حمایت از تولیدکنندگان داخلی مطرح است. این مسئله در کشور ما وجود دارد که حمایت واقعی از تولید نمیشود. برخی از مسئولین دوست دارند که تولید را حمایت کنند اما مسائلی جلوی پای تولیدکنندگان است که حرکت به جلو را از آنها سلب میکند. بهعنوانمثال در مسائل بوروکراسی اداری میتوان به معوقات مالی شرکتها اشاره کرد بهخصوص در بخش دولتی که شرکتها همیشه بین یک یا دو سال میتوانند مطالبات خود را دریافت کنند که به هر صورت مشکلات مالی را برای آنها به دنبال دارد.»
روحی ادامه داد: «از سوی دیگر بانکها با بهرههای 30 الی 40 درصد که برای وامهای اختصاص میدهند، حمایت زیادی از تولیدکنندگان نمیکنند زیرا باوجود این بهرهها تولیدکننده نمیتواند حرکتی به جلو داشته باشد. درحالیکه میبینیم در کشورهای پیشرفته که تولیدکننده نیازی به حمایت ندارد، بانکها وامهایی با بهره کم و بازپرداخت طولانی برای حمایت از تولید ملی خود دارند.»
وی مهمترین مسئله را اهمیت دادن به بحث تولید دانست و گفت: «در دورههای بحرانی و تحریم، شرکتهای تولیدکننده به حمایت از دولت آمدند و در حال حاضر بیش از 70 درصد نیاز کشور در حوزه تجهیزات پزشکی را با محصولات خود تامین کردهاند. بهطور فرض اگر اکنون 1 میلیارد تومان واردات داریم اگر تولید داخلی نبود، باید حدود 4 میلیارد تومان کالا وارد میکردیم.»
روحی تصریح کرد: «این حمایت نباید فقط بهصورت تشریفاتی و در شعار خلاصه شود. به هر شکل این دغدغه و دلنگرانی وجود دارد که بعد از تحریم درها باز شود و به بهانه سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی، بحثهایی ازجمله مونتاژ کردن، راه برای ورود کالاهای خارجی تا حدی باز شود که تولیدکنندگان را تهدید کنند. من مخالف واردات نیستم اما وارداتی که قانونمند، شفاف و روشن باشد. این مسئله را باید مسئولین مربوطه بهتر رسیدگی کنند.»