سردردهای مزمن و میگرنی پیامد مقاومتهای دارویی
به گزارش سپید آنلاین، علیرضا غلامشاهی پژوهشگر و عضو انجمن علمی سردرد ایران، مصرف بیرویه مسکنها را عامل ۷۰ درصد سردردهای میگرنی مزمن عنوان کرد و تصریح کرد: «داروها تاکنون جهت درمان و پیشگیری از میگرن اثرات کافی نداشته و یا بسیاری از آنها با عوارض جانبی سنگینی همراه است. متاسفانه بسیاری از بیماران مبتلا به میگرنهای دورهای و یا مزمن بدلیل ناکافی بودن اثربخشی داروها و یا عوارض جانبی ناخوشایند، از داروهای پیشگیری و یا درمان میگرن استفاده نمیکنند.»
وی ادامه داد: «همچنین در ده سال اخیر داروی جدید و موثری در این زمینه به بازار معرفی نشده است. از این رو نیاز به یک درمان پیشگیرانه با اثرات مشابه و یا حتی اثراتی بیشتر از داروهای موجود در بازار و از آن مهمتر با اثرات جانبی کمتر، احساس میشود.»
غلامشاهی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته گفت: «پژوهشها حاکی از آن است که تحریک اعصاب محیطی (PNS)، اثرات امیدوارکنندهای در پیشگیری از میگرنهای دورهای و مزمن نشان داده است. اخیرا یکی از مراکز تحقیقاتی دنیا موفق به ابداع دستگاهی موسوم به «سفالی» با توان تحریک عصب سه قلو و ناحیه پس سری از روی پوست شده است. به طوریکه بیمار به راحتی آن را تحمل کرده و هیچگونه دردی احساس نمیکند. تحریک اعصاب محیطی از طریق پوست امتیاز غیر تهاجمی بودن را دارد و بدین ترتیب حتی برای بیمارانی که از میگرنهای دورهای با شدت کمتر رنج میبرند نیز مناسب است.»
وی در توضیح بیشتر خاطرنشان کرد: «دستگاه ( (CEFALYشبیه یک هدبند است؛ به گفته پزشکان باید روی پیشانی نصب شده و روزانه به مدت 20 دقیقه مورد استفاده قرار گیرد. بدین ترتیب با تحریک اعصاب ناحیه پیشانی و سر باعث افزایش تولید اندورفین شده و درنتیجه آستانه تحمل درد را در بیمار بالا میبرد و بدین ترتیب از میزان تکرار و شدت سردردها میکاهد. همچنین به مرور زمان باعث ایجاد آرامش در بیماران و حتی افراد سالم میشود.»