صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
با چین، روسیه و هند هم برای خرید و انتقال سریع واکسن مذاکره کردیم

به گزارش سپید، علی ربیعی روز سه‌شنبه در نشست خبری هفتگی خود که در راستای رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: با تاکید بر اینکه ما در کرونا با بیم و امید روبرو هستیم، گفت: «تلاش‌های صورت گرفته در هفته‌های قبل شرایطی را فراهم کرده که امروز ایران معکوس جهان حرکت می‌کند و ابتلا و مرگ و میر هر دو کاهشی است و از 10 هزار و 200 مرگ هموطنان جلوگیری شد. اما از یک سو گونه‌های جهش یافته از کرونا در انگلیس و بزریل و آفریقای جنوبی افزایش یافته و از سوی دیگر با انجام سفرهای غیرضروری و عدم رعایت پروتکل‌ها و با موج جدید روبرو هستیم.»

وی با بیان اینکه امروز وضع بیماری در آمریکا و اروپا بسیار خطرناک شده است، افزود: «نیروی انتظامی اقدامات موثری را انجام داده و در نتیجه کنترل‌های کرونایی 33 درصد از کل تصادفات و 29 درصد از جان باختگان جاده‌ای کاهش داشته است. تعطیلات بهمن ماه و نوروز این نگرانی را در میان کادر بهداشت و درمان افزایش داده است. ما باید با اهتمام همگانی و خستگی ناپذیر این مسیر را به پیش ببریم، هر گونه خستگی و عدم مراعات عزیزان بیشتری را از ما خواهد گرفت.»

ربیعی درباره موضع دولت نسبت به حذف بودجه غربالگری از سوی مجلس نیز گفت: «دیدگاه‌های مطرح شده در خصوص غربالگری ژنتیکی ناشی از عدم اطلاع و تحلیل‌های غلط بی‌مبنا صورت می‌گیرد. غربالگری یک استراتژی برای پیشگیری از بروز چالش‌های پزشکی و زیستی برای خانواده‌ها و جامعه است. یکی از شاخص‌های نظام سلامت پویا و متعهد به مردم توجه به غربالگری است. یکی از افتخارات این دولت توجه به غربالگری شنوایی و بینایی در میان کودکان است.»

 ربیعی یادآور شد: «من در دوران وزارت رفاه، حتی دنبال انجام غربالگری آلزایمر از طریق صندوق‌های بازنشستگی بودم؛ چرا که هدف انواع غربالگری، برای پیشگیری و زندگی بهتر انسان‌ها در آینده است و هدف اول و آخر غربالگری، ایجاد جامعه‌ای با افراد سالم است. غربالگری ژنتیکی که اخیرا درباره آن مباحث بعضا عجیبی هم در یک برنامه تلویزیونی مطرح شده، یک راهکار برای عدم تحمیل هزینه‌های روحی، روانی، اقتصادی و اجتماعی است و کاربردهای چندگانه دارد. به نظرم این افراد برداشت‌های نادرستی از مفهوم غربالگری دارند. چون غربالگری به عنوان یک وظیفه اخلاقی و انسانی برای دولت‌ها در نظر گرفته شده است.»

دستیار اجتماعی رئیس جمهور در همین راستا گفت: «تصویب برنامه غربالگری ژنتیکی نیز با هدف پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک در کشور ما به سال ۷۶ باز می‌گردد. از سال ۹۴ هم دولت، مشاوره ژنتیک برای افراد معلول تحت پوشش توانبخشی را اجرا کرد. در مجموع از سال ۹۴ تا ۹۸ برای تعداد ۷۱ هزار و ۵۹۲ فرد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مشاوره ژنتیک انجام شده است. در راستای همین برنامه، از سال قبل، پروژه شناسایی اختلالات ژنتیکی در خانواده‌های دارای معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور تا سال ۱۴۰۰ با هدف پیشگیری از تکرار معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک در خانواده‌های دارای معلول تحت پوشش سازمان در دست اقدام است.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «با اجرای این پروژه تا کنون، ۲۲۲خانواده دارای ۵ معلول و بیشتر، مشاوره ژنتیک شده‌اند و برای ۱۸۴ مورد هم آزمایشات ژنتیکی درخواست شده است. همچنین، ۹۵۶ خانواده دارای ۴ معلول، مشاوره ژنتیک شده‌اند. در حال حاضر ۲۸۴ مرکز دولتی و غیر دولتی داریم. اتفاقا ما نیازمند منابع مالی بیشتری برای این غربالگری هستیم و قطعا باید از خانواده‌های کم درآمد و دارای معلولیت حمایت کنیم.»

سخنگوی دولت درباره چگونگی هزینه کرد مبلغ یک میلیارد یورو برای مقابله با کرونا گفت: «تاکنون بانک مرکزی معادل ریالی ۷۷۶ میلیون یورو را تخصیص داده که از این مبلغ ۱۲۸۵ میلیارد تومان به بیمه بیکاری برای کارگران بیکار شده ناشی از کرونا و الباقی به وزارت بهداشت و همچنین برای جبران خدمات کارکنان وزارت بهداشت تعلق گرفته است.»

آخرین‌ها از خرید واکسن کرونا توسط ایران

ربیعی درباره زمان واردات واکسن و اعلام شرکت و کشور سازنده‌ واکسن‌های خریداری شده، اظهار کرد: «دکتر نمکی به طور مشخص هر جلسه در مورد موضع واکسن موضوعاتی ارائه می‌کنند. هر واکسنی که تاییده‌های بین‌المللی سازمان غذا و دارو را داشته باشد را بررسی کردیم. هر کدام را که سازمان غذا و داروی ما هم تایید بکند، ما برای خریدش اقدام می‌کنیم.»

وی با اشاره به تلاش کشورمان برای تهیه و ساخت واکسن تولید داخل نیز گفت: «تهیه زیرساخت‌ها برای خرید واکسن و تولیدش در داخل هدف ما است. سه الی چهار دستگاه از بانک مرکزی و وزارت بهداشت تا ‌بخش تولید مشغول تولید واکسن داخلی هستند. تهیه واکسن یکی از موضوعات اصلی ما است. از طریق چند مسیر برای تولید واکسن داخلی اقدام شده است؛ قاعدتا تا تابستان نتیجه می‌دهد. همانطور که شنیدید انستیتو پاستور از قدیمی‌ترین بخش‌های فنی ما است که در حوزه واکسن کارهای مهمی کردند و با کشور کوبا مذاکره داشته و برای تولید واکسن به توافق رسیدند.»

وی توضیح داد: «ما ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز از سازمان جهانی بهداشت تحت عنوان کوواکس واکسن کرونا می‌گیریم. با چین، روسیه و هند هم برای خرید و انتقال سریع واکسن مذاکره کردیم و از این کشورها هم به طور مشخص خریداری کردیم.»

وی گفت: «آنچه که به عنوان واکسن به سرعت به دست ما خواهد رسید از سبد سازمان جهانی بهداشت خواهد بود.»

وی در پاسخ به دیدگاه دولت درباره احتمال افزایش مبلغ یارانه‌ها توسط مجلس در بودجه گفت: «پس از طرح موضوع ضرورت حمایت معیشتی از آسیب دیدگان ناشی از تعطیلی‌های اجباری کرونایی در ستاد ملی کرونا، نمایندگان مجلس هم طرحی را برای پرداخت یارانه به ۶۰ میلیون نفر به تصویب رساندند. ما در ستاد ملی کرونا بعد از تعطیلی‌های اول در قالب وام‌های کوچک تصمیماتی گرفتیم و یک مقدار هم یارانه معیشتی به ۳ میلیون خانوار پرداخت کردیم. اما در مرحله دوم بحث شد که باید مجددا حمایت معیشتی کنیم که به وزارت کار واگذار شد.»

وی ادامه داد: «مجلس هم همزمان و کمی متاخرتر مساله را مطرح کردند به یک تصمیمی رسیدند. همان زمان این بحث مطرح شد. این حجمی که مجلس تصویب کرده است، باید بار مالی و منابع پیش‌بینی شده در آن مورد بررسی قرار گیرد. طرح مجلس به هیچ عنوان قابل تامین در سال ۹۹ نبود. شرکت‌هایی که در این زمینه پیش‌بینی شده بود، سهام‌هایشان وضعیت خاصی داشتند و معلوم نبود اثر فروش سهام این شرکت‌ها بر بورس چگونه است. در نهایت در این خصوص یک جلسه دو نفره میان رئیس مجلس و رئیس جمهور برگزار کردند و تصمیم گرفتند که دو طرح با هم ترکیب شود.»

وی افزود: «ما در دولت پیش‌بینی کرده بودیم که به حدود ۴۰ میلیون نفر یارانه پرداخت کنیم، تاکید کردیم این افراد باید از معیشتی بگیران مرحله قبل باشند. برای این کار دهک و سدک‌بندی‌ها صورت گرفت و به بیش از ۹ میلیون نفر از مشمولین کمیته امداد و بهزیستی براساس طرح مجلس، ۱۲۰ هزار تومان پرداخت شد.»
ربیعی گفت: «علاوه بر آن ۹ میلیون نفر تاکنون به ۲۶ میلیون نفر هم یارانه ۱۰۰ هزار تومانی پرداخت شد و در مجموع حدود ۳۵ میلیون نفر تاکنون از این یارانه برخوردار شدند. بنابراین اصلا بحث اینکه برای اجرای قانون تفسیر شخصی کردیم، مطرح نبود. این کار ترکیبی از جمله کارهای خوب بود.»

ربیعی درباره افزایش مبلغ یارانه‌ها در لایحه بودجه نیز گفت: «دوستان ۸ میلیارد دلاری که ما به عنوان ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده بودیم، ضرب در تفاضل ۴۲۰۰ تومان و ۱۷۵۰۰ تومان کردند. آثار تورمی این مساله باید محاسبه شود، ممکن است بتوانیم نفری ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار توامن بدهیم ولی باید به نحوی عمل کنیم که آثار تورمی آن کاهش یابد.»

به گزارش ایسنا، وی گفت: ‌«وزیر بهداشت ۲و نیم میلیارد دلار از این ۸ میلیارد دلار را برای دارو و تجهیزات و مواد اولیه دارو استفاده کردند. امروز صبح جلسه ستاد اقتصادی دولت را داشتیم و آقای دکتر نمکی دعوت شدند. ایشان معتقد است افزایش نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان برای دارو و درمان، خروج بیشتر پول از جیب بیمار را به همراه خواهد داشت.»