صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
واکسن کرونای آمریکا زودتر از موعد به بازار می‌آید

به گزارش سپید، هر روز و ساعتی که در یافتن واکسن موثر برای مقابله با ویروس کرونا تاخیر رخ می‌دهد، شمار بیشتری از مردم جان خود را از دست می‌دهند.
بر این اساس، آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی آمریکا می‌گوید می‌توان در یک حالت واکسن کرونایی را که غول‌های داروسازی جهان در حال توسعه آن هستند زودتر از موعد مقرر به بازار عرضه کرد.

پیشتر سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده بود احتمالاً اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی زمانی خواهد بود که نسخه اولیه واکسن کرونا به بازار عرضه خواهد شد.

فائوچی در این رابطه گفت: «اگر آخرین مرحله انسانی آزمایشات کرونا از سوی شرکت‌های داروسازی به طور قابل توجهی دارای نتایج مثبت باشد، می‌توانیم زودتر از موعد مقرر و پیش از انجام کامل آزمایشات واکسن را مورد استفاده قرار دهیم.»

هم اینک دو آزمایش برای واکسن کرونا در آمریکا در مرحله آخر قرار دارد و آزمایش بر روی ۳۰ هزار داوطلب در حال انجام است. انجام آزمایش کرونا در ابعادی به این بزرگی بسیار زمان بر است و انتظار می‌رود مشخص شدن نتایج این تحقیقات تا پایان سال جاری میلادی طول بکشد.

فائوچی تاکید کرد: «اگر نتایج آزمایش‌ها در گام نخست مثبت باشد و ایمنی و کارایی آن تایید شود، می‌توان هفته‌ها زودتر واکسن را به بازار عرضه کرد. در این حالت، محققان براساس تعهدات اخلاقی اقدام به اتمام زودتر از موعد آزمایش خواهند کرد و سرعت فرآیند را برای واکسیناسیون میلیون‌ها نفر سرعت می‌بخشند.»

دانشمندان آمریکایی نگران هستند به دلیل نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر (۱۳ آبان ماه) فشار‌های سیاسی به مجامع علمی برای یافتن واکسن کرونا افزایش یابد و این امر منجر به انحراف روند یافتن واکسن موثر برای کووید ۱۹ شود.

پیش‌تر آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی بیماری‌های عفونی آمریکا نسبت به خطر شتاب و عجله در یافتن واکسن کووید ۱۹ هشدار داده بود و گفته بود: «موضوع اصلی هم اینک دستیابی به واکسنی موثر برای مقابله با ویروس کروناست، اما حقیقت این است که انجام نشدن کامل روند آزمایش واکسن و توزیع آن در جامعه می‌تواند بسیار خطرناک باشد.»

دولت ترامپ پیشتر بدون تایید مراحل آزمایشگاهی، با صدور یک دستور اضطراری اجازه استفاده از پلاسمای خون افراد بهبود یافته از کرونا را برای بیماران صادر کرد. اقدامی که با انتقاد مجامع علمی آمریکا همراه شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، غول‌های بزرگ داروسازی جهان در حال توسعه واکسن کرونا هستند و بیش از ۲۵ واکسن هم مرحله آزمایش انسانی خود را طی می‌کند و ۱۵۰ واکسن دیگر نیز در حال تکمیل فرآیند آزمایش هستند. از ۷ واکسن کرونایی که در مرحله آخر تست انسانی قرار دارند، ۴ واکسن در چین در حال توسعه است.