قهوه دیگر در رده مواد با امکان سرطانزایی قرار ندارد
به گزارش آسوشیتدپرس آژانس بینالمللی پژوهش درباره سرطان یا IRAC همچنین در گزارشی که روز چهارشنبه ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) دراینباره منتشر کرد اعلام کرد که نوشیدن نوشابههای «بسیار داغ» از هر نوع میتواند بالقوه خطر سرطان را بالا ببرد و آنها را در رده «احتمالاً سرطانزا» برای انسانها قرار داد.
این گزارش به کشورهایی مانند چین، ایران و کشورهای در آمریکای جنوبی اشاره کرد که در آنها چای یا دمکردههای گیاهان دارویی بهطور سنتی در درجه حرارتهای بسیار داغ- بالایی ۶۵ تا ۷۰ درجه سلسیوس- نوشیده میشوند که بسیار داغتر از نوشیدنیهای معمولاً سرو شده در آمریکای شمالی و اروپا است.
کارشناسان گردآمده در IRAC مستقر در لیون فرانسه بر اساس نامه منتشرشده در ژورنال Lancet Oncology به این نتیجه رسیدند که شواهد کافی وجود ندارد که قهوه ممکن است باعث ایجاد سرطان شود.
اما نوشیدن نوشابههای داغ ممکن است خطر سرطان را بالا ببرد.
دانا لومیس، معاون رئیس برنامه IARC که مواد سرطانزا را طبقهبندی میکند، گفت کارشناسان پس از گزارشهای مبنی میزانهای بهطور غیرمعمول بالای سرطان مری در کشورهایی که در آن نوشیدن نوشابههای بسیار داغ معمول است، امکان رابطهای میان این دو را در نظر رفتند. او گفت که نوشیدنیهای داغ، حتی در دماهای زیر ۶۰ درجه میتواند باعث تاول زدن پوست شوند و مصرف چنین نوشیدنیها در دماهای حتی بالاتر ممکن است زیانبار باشد.
لومیس گفت نوشیدنیهای بسیار داغ ممکن است «جراحت حرارتی» در گلو ایجاد کنند و این امر میتواند نهایتاً به برانگیخته شدن رشد تومورها بینجامد، اما شواهد دراینباره محدود است. او گفت هنوز شواهد کافی دراینباره وجود ندارد که غذاهای بسیار داغ هم ممکن است خطرآفرین باشند.