صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
گزارش جدید سازمان ملل: به تاسیسات درمانی در ۱۹ کشور حمله شده است

به نوشته واشنگتن پست به گفته این «ائتلاف حفاظت از سلامت در جنگ»، این حملات از کلمبیا تا سراسر آفریقا و از خاورمیانه تا آسیا از جمله در پاکستان، میانمار و تایلند رخ می‌دهند.

لئونارد رابنشتاین از دانشگاه جانز هاپکینز دراین‌باره گفت: «این گزارش نشان می‌دهد که فراگیری و تنوع حملات بر تاسیسات درمانی، کارکنان و بیماران در سطح جهانی است. برخی از حملات عامدانه، بعضی از آن‌ها محصول بی‌تفاوتی نسبت به آسیب‌های ایجادشده و برخی نمایانگر شکست بزرگ در برداشتن گام‌ها برای جلوگیری از مرگ‌ومیر و صدمات است؛ اما همه آن‌ها نقض تعهدات بلندمدت تحت قوانین بین‌المللی هستند.»

شورای امنیت سازمان ملل در اوایل ماه جاری میلادی، قطعنامه‌ای در محکومیت حملات به تاسیسات درمانی و کارکنان آن‌ها تصویب کرد و تصریح کرد که بر اساس قوانین جنگی، بیمارستان‌ها و امدادگران باید از حملات در امان باشند. این قطعنامه از تمام کشورها خواسته تا از این حملات جلوگیری کنند، آن‌ها را بررسی کرده و مجرمان را به دست عدالت بسپارند.

سوزانا سیرکین از اعضای سازمان پزشکان برای حقوق بشر گفت: «تبدیل کردن بیمارستان‌ها به میدان جنگ، نقض فاحش قوانین انسانی و توهین به بشریت است.»

این ائتلاف از دبیر کل سازمان ملل، بان کی مون و سازمان جهانی بهداشت درخواست کرد تا حملات به تاسیسات بیمارستانی و کارکنانشان را ثبت کنند و به شورای امنیت توصیه کرد که در صورت عدم اقدام لازم توسط کشورها، چنین جنایاتی را به دیوان بین‌المللی کیفری یا سایر دادگاه‌ها ارجاع دهد.

توجه اخیر بیشتر بر بمباران و گلوله‌باران بیمارستان‌ها در پنج کشور افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و یمن متمرکز است. بر طبق گزارش‌ها در سال ۲۰۱۵، ۱۲۲ حمله به بیمارستان‌ها در سوریه ثبت شده و بیش از ۱۰۰ حمله به مراکز درمانی در یمن رخ داده است.

همچنین در گزارش ائتلاف، به آسیب گسترده به تاسیسات درمانی و مرگ‌ومیر کارکنان آنان در نقاط دیگری از جهان اشاره شده است. در شش کشور آفریقایی یعنی جمهوری آفریقای مرکزی، کنگو، مالی، سومالی، سودان جنوبی و سودان، تاسیسات درمانی سوخته یا غارت شده، به خودروهای امدادی حمله و کارکنان ربوده شده‌اند. جمهوری آفریقای مرکزی بیش از ۲۰۰ حمله به گروه‌های بشردوست و خودروهای آن‌ها را در ۲۰۱۵ به خود دیده است که اغلب در حال ارائه مراقبت‌های درمانی بسیاری ضروری بوده‌اند.

به گفته ائتلاف، دولت نیجریه گزارش کرده که گروه افراطی بوکوحرام، ۴۴۵ مرکز درمانی را از سال ۲۰۱۲ نابود کرده است. در همین زمان، ۶ پزشک کشته و ۱۵۲ نفر به‌شدت مجروح شدند.
گزارش سازمان ملل در پاکستان نشان داده که گروه‌های واکسیناسیون فلج اطفال، مورد ۳۷ حمله یا تهدید قرار گرفتند که طی آن، ۱۱ نفر از جمله ۴ مامور پلیس در ۲۰۱۵ کشته شدند. به گروه‌های واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان، نیجریه و سومالی نیز حمله شده است. همچنینگزارش‌ها در افغانستان حاکی از ۶۳ حادثه در ۲۰۱۵ است که بیانگر افزایش هشداردهنده ۴۷ درصدی در حمله گروه‌های مخالف دولت به بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و کارکنان درمانی نسبت به ۲۰۱۴ است؛